Spet nekaj o zamrzovanju: rada bi vedela, če se lahko zamrzne čokoladna smetanova torta, ki ima zgoraj marcipan.
Nujno potrebujem vaše izkušnje, se mi zeeeloooo mudi.
Lp
anajana
Spet nekaj o zamrzovanju: rada bi vedela, če se lahko zamrzne čokoladna smetanova torta, ki ima zgoraj marcipan.
Nujno potrebujem vaše izkušnje, se mi zeeeloooo mudi.
Lp
anajana
7. mar 2009 9:07
Ti kar zamrzni,za marcipan sicer nisem sigurna,po moje ne bo škode.Sem iskala temo,kjer je bilo govora o zamrzovanju sladic,pa žal ne najdem.Mogoče pride še katera,da 100%potrdi. sara_k
7. mar 2009 9:08
Lahko, samo potem bo ven prišla malo pocasta zadeva. Užitna bo, zgledala bo pa bolj šmafu. S tem da besedno zvezo "nujno prosim pomoč" jaz povezujem s kakšno stisko, ne pa z zamrzovanjem čokoladne torte. Vendelina jr.
7. mar 2009 9:46
sara_k je napisal/a: |
.Sem iskala temo,kjer je bilo govora o zamrzovanju sladic,pa žal ne najdem.Mogoče pride še katera,da 100%potrdi. sara_k |
Seveda je ne najdeš, bogve kakšen je bil takrat naslov - mogoče: nujno - nujno,... eno vprašanje... kaj storiti ... Nujna pomoč je enkrat torta, drugič potni list, tretjič bolan otrok, četrtič kje kupiti čevlje ...... pa zlistaj teme, če moreš.
A je res tako težko napisati: zamrzovanje torte - pomoč prosim!!
Cila
7. mar 2009 11:20
Cila
lp goga
7. mar 2009 13:32
praktično vse sladice lahko brez večje škode zamrzneš, ker vsebujejo zadosti sladkorja, ki preprečuje, da bi se spremenile v kaj čudnega... ne pozabi, da se odtajajo najbolje v hladilniku čez noč... in ne pozabi zmrznjene torte (ko je trda in je ne moreš poškodovat) res dobro zavit v prozorno folijo, da ne pobere drugih vonjav... ne pozabi jih pred odtajanjem odvit... aja, stepena smetana, ki ni stabilizirana (npr. v moussu ali z želatino) se ne zamrzne najboljše... cellnet Sporočilo je spremenil(a) cellnet dne 07. mar 2009 13:34:10
7. mar 2009 18:45
Marcipan se bo topil, ko se bo odtajala.
7. mar 2009 20:23
Zdenkica je napisal/a: |
Marcipan se bo topil, ko se bo odtajala. |
Zakaj?
rimljanka - zasebno mnenjeKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Jabolka v srajčki
Preprosta, ampak odlična jabolčna rolada