Kje kupiti pistacije - oluščene, neslane, nepražene ?

Pistacije potrebujem za pistacijino potico.

Za informacije se lepo zahvaljujem.

Klavdina

Jaz sem jih kupila v Mercatorju.

Takšnih, kot jih ti iščeš, pri nas še nisem videla, najdem samo take v olupku. Sem pa imela srečo in sem te dni iz Irana dobila živo zelene, na pličice zrezane pistacije. Bodo baklave "padle", ni kaj. Mamamia

mamamia
So se dobile - zdaj pa ne vem. Bo že kar nekaj mesecev, kar sem jih nazadnje videla (Seeberger, neslane, oluščene). Poglej v kakšnem večjem Mercatorju ali Intersparu, tam so jih nekoč imeli. Lep pozdrav, Sonja Sonja

Jaz sem jih kupila prejšnji teden v enem manjšem Mercatorju v centru Ljubljane. Torej se dobijo.

V navadnih Mercatorjih so še in malo več jih vzemi, da  jih boš potem, ko boš napravila, kar si se namenila šeimela dovolj za pistacijev pesto - ko se dokoplješ do njih, ti sporočim kako, če te bo zanimalo.

nola

Bimed jih tudi ima v svojem programu - njihova Natural linija.

Če pa jih res ne najdeš nikjer, enostavno slane vrzi v krop, preverjeno deluje, to smo včasih počeli, ko se neslanih še ni dobilo, vsaj pri nas ne.

Loni Makaroni

Nola, ti kar zdaj sporoči, druge zanima, verjemi......................

rimljanka - zasebno mnenje

Loni Makaroni
Mamamia, tudi jaz sem kupila živo zelene zluščene v Metroju v Grazu. regina

regina je napisal/a:
Mamamia, tudi jaz sem kupila živo zelene zluščene v Metroju v Grazu. regina
O, hvala za ta info. A so bile tiste prave, živo zelene? Moram naslednjič natančneje pogledat. Mamamia

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtjohana
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti