| TORTICA je napisal/a: |
. Ampak, čisto mimogrede, ko nosiš poleti odprte sandale..imaš tak nožni styling tudi v službi?
Hudo, hudo me mika, da bi tudi v moji (ful resni) službi kaj takega pokazala... |
Tortica, si načela zanimivo temo.
V moji precej resni službi razumemo, da so priporočila o poslovnem oblačenju napisana v funkciji tega, da ne bi drug drugega motili s kakšno telesno lastnostjo, pri kateri narava, ko je ravno to dizajnirala, ni bila ravno najbolj razpoložena. Tako recimo so pri nas poletne obleke brez rokavov čisto okej (samo, naj jih ne oblečejo ladies z netopirjevimi nadlahtmi), ker nekako predpostavljamo, da je vsaka tolikanj pametna, da ve, kakšne kroj poletne obleke za v službo naj ima, če hoče, da se jo jemlje resno. Pravil o oblačenju nimamo napisanih, pa bi se upala trditi, da je splošni vtis kar dober. Sandalci so jasno, okej in peep toe shoes tudi. Sicer se pa peep toe shoes itak začnejo nosiit, ko je zunaj več kot 15 stopinj in jih kombiniramo z mrežastimi nogavicami.
Nogavice 13 mesecev (junij, julij, avgust, ne, hvala) na leto so pa out, hvala bogu tudi v ZDA, v Evropi so bile pa, hvala bogu, out že precej let več.
Pri nas v poletni shemi sodelavci precej kombinirajo z oblekami iz lana in se odpovedo kravatam (če imaš klimo nastavljeno na 23 stopinj je nesmiselno obleči kaj več, ker razen to, da se potiš, kaj se še doseže?)
Tortica, ti kar svojo službo navadi na peep toe shoes in potem bodo do poleti že utrjeni.
Vendelina jr.