Spanje na trebuščku

veverica  

član od: 12.11.2001

sporočila: 1038

25. feb 2009 12:37

Spanje na trebuščku pri novorojenčkih odsvetujejo, ker je v tem položaju večja verjetnost "nenadne smrti v zibki", se pravi da novorojenček umre med spanjem. Takšna smrt je verjetna nekje do 6. meseca, čeprav je izredno redka. Polaganje otroka na hrbet odsvetujejo zaradi že zgoraj omenjenih razlogov; če otrok slučajno med spanjem bruha oziroma poliva (podre kupček), se lahko zaduši. Najbolj priporočljivo je polaganje izmenično na desni in levi bok (sicer se glavica lahko deformira). Da se otrok čimmanj obrača, ter da čimmanj poriva glavico vznak, ga lahko podložite za hrbtom z odejo zaviro v rolico! Ko se otrok samostojno obrača s trebuha na hrbet in obratno, se bo tudi med spanjem obračal veverica

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

25. feb 2009 12:46

Moj sin se je od prvega dne, kar smo prišli iz bolnice, z boka vedno prevalil na hrbet, ne glede na to, kako močno smo mu podložili in kaj vse smo med hrbet in košarico namestili. Se je tako dolgo premikal, da se je spravil na hrbet, dokler mu ni uspelo, je nenehno sitnaril, ko pa je bil končno na hrbtu, je mirno in zadovoljno zaspal. Je pa res, da smo vedno "podrli kupčka" preden smo ga dali spat, pa nikdar, ampak res nikdar ni bil nagnjen k bruhanju. menda je spal na hrbtu že zato, ker je od tretjega meseca naprej ponoči nenehno pil čaj ali vodo, poleg dojenja seveda.

 

Hči je pa kozlala non stop, ko je slonela na ramenu zaradi "podiranja kupčka" je to naredila tako, da je v loku bruhnila po tleh ali pa po ramenu tistega, ki jo je nosil. Pa je lepo mirno jedla, brez hlastanja, prav uživala je v vsakem obroku na prsih, po steklenički ali potem na žličko. Ta se je pa z boka vedno zvalila na trebuh, dala ročice ob glavo in spala do onemoglosti.

 

Je pač treba non stop gledat otroke med spanjem, kaj hočemo. Mamamia

mamamia

strippy  

član od: 18.11.2008

sporočila: 283

25. feb 2009 20:20

Mamamia, enako!

Vsekakor ima pa Drejček prav. Če otroku paše, zakaj ne, mogoče je potrebne le malo več pazljivosti, vsaj na začetku.

strippy

lana_s  

član od: 17.2.2009

sporočila: 35

24. mar 2009 9:57

Tako kot je veverica napisala. Odsvetuje se spanje na trebuhu zaradi večje možnosti "smrti v zibki". Meni so v Ptujski in Mariborski porodnišnici to odsvetovali. Spi naj na boku, tako kot je že veverica napisala. lana_s

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti