Prehlad in vnetje ušes

ATNES  

član od: 25.3.2008

sporočila: 198

tema odprta - 22. feb 2009 19:32 | ogledi: 9.855 | odgovori: 9

Lepo pozdravljeni!

Ker se na Kulinariki najde veliko uporabnih nasvetov vas tudi jaz prosim za nasvet.Hči je stara 8,5let in je že en teden "rahlo" prehlajena - kašlja,smrka,malo jo boli pri požiranju.

Od danes pa ima malo povišano tem.37,6st.C,pravi da jo boli pod levim ušesom,ni ji za jest in pit.Ker nisem pristaš antibiotikov je najraje ne bi peljala k zdravniku,saj ji vedno predpiše le tega.Brez brisov,kar tako in ko eden ne prime,predpiše drugega.

Pred kakšnim letom sem dobila en zelo dober mail o različnih zdravstvenih tegobah in o tem kako in s katerimi zelišči si pomagamo pri tem.Ga je dobil tudi kdo od vas?

Zanima me vaše mnenje in nasveti,da bi bila današnja noč čim bolj mirna in bi naša pikica hitro ozdravela brez nepotrebne kemije.

HVALA

ATNES

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

22. feb 2009 20:21

Ja kot je rekla Loni je včasih kemija res nujno zlo, po moje je pa najboljše, da imaš za otroka pedijatra, ki mu lahko zaupaš. eni res predpisujejo antibijotike kar tako. Mi naši pedijatrinji ful zaupamo in nikoli nam ne daje za brez veze antibijotika, ko pa nam ga predpiše, vem , da je nujno. jaz bi jo vseeno peljala na pregled, da vidi če ni vnetje upšes. Če ima z ušesi pogoste težave, kaj pa homeopati? Mogoče pa imajo kej takega, ki bi pomagalo. Baje, da se dobijo neke granule, samo ne znam točno povedat, bi morala kje vprašat. Upam, da se čim prej pozdravite in da ni nič resnejšega. Jaz tudi ne maram antibijotikov, ker mi porušijo cel imunski sistem, ma včasiih je res potrebno tako zdravljenje. Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

22. feb 2009 20:31

Pri nas se odlično obnese kamilično olje (po p. Ašiču). Narediš ga tako, da v 1 dcl kvalitetnega oljčnega olja namočiš pest kamilic (cvetov) ter stekleničko postaviš za 3 tedne na sonce. Če kogarkoli trga v ušesih, olje segreješ na telesno temperaturo in kapneš par kapljic v ušesa.

Ker verjetno takega olja trenutno nimaš pri roki, obstaja druga možnost: olivno olje segreješ in noter vržeš pest suhih kamilic ter pustiš par minut. Prosim le to, da pri dajanju kapljic pazi na temperaturo, ker so ušesa strašno občutljiva - da ne boste s previsoko temperaturo naredili škode!!! Temperaturo olja preizkusi na zapestju ali notranji strani komolca (tako kot za otroško mleko).

tulka

ATNES  

član od: 25.3.2008

sporočila: 198

22. feb 2009 20:38

Najlepša hvala za vaša mnenja in nasvete! Jutri jo bom najverjetneje res peljala k pediatru.Vnetij pa nima pogosto. ATNES

mizarka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 988

22. feb 2009 21:04

Če se ti zdi , da pediater prehitro napiše antibiotik imaš možnost, da otroka pelješ v laboratorij in samoplačniško prosiš za pregled krvi. CRP pokaže ali je vnetje bakterijskega ali virusnega izvora.     Ker nisem te stroke, se bo najbrž našek kdo, ki me bo napadel,   ampak jaz že kar  nekaj časa delam tako , ker zelo težko pridem do časa, da bi obiskala zdravnika.   Imam pa nekako tako pogruntano, da če je crp višji od 50-55 žal ne gre brez antibiotika- to velja zame osebno, za otroke pa imam na srečo takega zdravnika, s katerim, se da dogovoriti, da prej pogleda kri ali pa vzame bris.

 

veliko sreče in zdravja vam želim.

mizarka

ATNES  

član od: 25.3.2008

sporočila: 198

22. feb 2009 22:52

Ne vem če bo držalo,da CRP pokaže izvor vnetja,ampak le da so vnetni parametri povišani in da se nekaj dogaja. Pa tudi povišan SR in levkociti.Vrjetno še kaj drugega.Hvala pa za inf. o tem da si lahko plačaš odvzem krvi.Pa delajo to v vsakem laboratoriju? ATNES

anja1lipnik  

član od: 30.11.2015

sporočila: 1

30. nov 2015 22:56

Jaz bi priporočala da obstaja kaktus za vnetje ušes kjer ima sok ki ga daš v uho mogoče bo to pomagalo hvaležna sem da lahko pomagam Lp 

anja1lipnik

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

1. dec 2015 6:43

Ni kaktus, je sempervivum - netresk. In še to se točno ne ve, ali je dober čisto vsak, ali pa le potomci tistih, ki so včasih rasli na strehah, predvsem slamnatih - Sempervivum tectorum. Tega so namreč uporabljali za zdravljenje ušes, saj desetletja nazaj pri nas še niso poznali množice različnih kultivarjev. 



Cila

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

1. dec 2015 7:41

anja1lipnik je napisal/a:

Jaz bi priporočala da obstaja kaktus za vnetje ušes kjer ima sok ki ga daš v uho mogoče bo to pomagalo hvaležna sem da lahko pomagam Lp 



anja1lipnik

Po šestih letih se je vnetje verjetno že pozdravilo ...

 

Sicer pa dobrodošla na Kulslo, nova članica

 

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti