Imam dolg svilen šal. Zaradi dolžine je zame neuporaben, zato sem se odločila, da ga skrajšam. Odrezati ga ni problem. Problem je robljenje. Sedaj je zarobljen ročno in to tako, da je narejen "svaljek", ki je na roko zašit. Ali imate kakšno idejo, kako se naredi ta svaljek? Ali obstaja kakšen nasvet, kako se tega lotiti? Probala sem "rolati" med prsti, pa ni tako enostavno, kot bi si človek mislil. Svila je tako nežna, da kar drsi med prsti.
Robljenje svile
To rolico je res mogoče narediti ročno, kakšna starejša šivilja bi to zmogla. Jaz tega še nisem poskusila, ker mi tudi ni potrebno.
Na opletilnikih ( entlarice ) je možno da ima nastavek za : rolice in ozki rob. Na ta način so narejeni vsi volančki, ki jih znajo šivilje pokvariti s svojimi polovičnimi fintami.
Moje volančke si naredim sama, ker ima moj overlock tako funkcuhi za okrogli rob t.i- rolico in tudi ozki rob. Pred leti sem teti, ki je bila nekoč odlična šivilja, naredila kar nekaj šalov iz različnega blaga. Aja, nobena moja šivilja doslej ni imela tega nastavka. V MClubu so menda imeli posebni stroj za to delo, zato ga profesionalne entlerice nimajo.
F r i n a
Predolgi šali ne obstajajo. Če ga ne boš nosila namesto pasu, ga pa dvakrat ali večkrat ohlapno zavij okrog vratu
nolaKoliko pa je sploh predolg ta šal? A je še vedno predolg tudi, če ga nosiš prepognjenega čez polovico in potem konca potegneš skozi zanko (oz. prepogib)??
CilaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.