Lečina juha in krekerji iz polente
| Vendelina jr. je napisal/a: |
| Aja, pa pozabila sem omeniti, da so Švicarji leta 1988 najeli eno mlado in nepoznano punco iz Kanade, ki je v quebeški francoškini (to je še slabši akcent kot švicarska francoščina) prepevala Ne parterz pas sans moi in zmagala. Punci je ime Celine Dion. Vendelina jr. |
In kdo pravi, da je quebeška francoščina slabša od švicarske ali katerekoli druge? Hedonistu pač ni všeč, da Slovenijo zastopa hrvaška pevka, in ste se vsi spravili nanj, hkrati pa niste nič boljši od njega, samo druge narode ali skupine ali akcente prezirate...
Hoj Vendy,
za iskanje vzporednic ni potrebno biti anglist, knjižno slovenščino imamo tudi sami - čeprav vidim, da so marsikateremu uporabniku foruma ljubši drugi jeziki. Ker si zgrešila moje sporočilo, bom bolj jasna: če nekoga kritiziraš, moraš biti tudi sam dosleden, da ne zagrešiš v kritiki prav tega, kar očitaš njemu. Pa ni letelo samo nate, uporabila sem množino. Je pa lepo, da si mi odgovorila.
Malo nazaj recimo vsi povprek kritiziramo (z mano vred!) prireditev, potem pa kar naenkrat pride do izjav: 'zdaj pa nehajte, samo kritizirati znate, samo slabo vidite...' - prav od tistih, ki so par strani nazaj udrihali čez izvajalce in pesmi.
Vidiš, ko jaz kaj tebe povprašam, ti hitro kdo stopi v bran... jaz sem pač stopila v bran hedonistu, ker v njegovem prispevku nisem našla nič takega, da bi mu morali očitati to, kar se mu očita...
Vsak ima pravico do svojega mnenja, ne?
Naj živijo kavbojci in indijanci ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
, pa štajerci in krajnci...
| Ognjič je napisal/a: |
Naj živijo kavbojci in indijanci |
Ma, naj živijo vsa štiri kraljestva!!!!!!
(čeprav je to že en malček zastarela delitev)
LP
cervus| Ognjič je napisal/a: |
srebrno radgonsko v zeleni flaški
OgnjičKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Lečina juha in krekerji iz polente

Rižek z lososom