Obletnica

patty  

član od: 2.9.2005

sporočila: 298

tema odprta - 21. jan 2009 13:03 | ogledi: 3.837 | odgovori: 3

Pozdravljene !

Pišem vabilo za sodelavce in poslovne partnerje ob praznovanju 10. obletnice firme. Sedaj formalni del, kjer jih vabimo, lokacija, čas, itd. sem zapisala, oblika je narejena. Sedaj pa bi želela na levi strani vabila napisati neko misel, verz - na temo 10 let, prihodnosti-sedanjosti, nekaj v tem smislu. Prebrskala sem net, gledala po knjigi luise l. hay, modrih mislih, a nič konkretnega, nič kar bi me pritegnilo.

Lepo prosim za kakšno idejo ! Hvala vam.

patty

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

21. jan 2009 13:13

Ne vem, za 10. obletnico podjetja, torej uradno zadevo, se mi ne zdi primerno na vabilo napisati kakršen koli verz ali kaj takega. Kvečjemu slogan podjetja, če ga imate, ampak ta je verjetno že nekje na vabilu. Mamamia

mamamia

patty  

član od: 2.9.2005

sporočila: 298

21. jan 2009 13:18

Mogoče mi pa zato nič ne ustreza:) Kaj pa primeren izraz (bo večerja + zabava)...vabljeni na zabavo, vabljeni na svečanost, vabljeni na slavnostno večerjo, skupno druženje.... patty

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

21. jan 2009 13:35

Temu, kar je mamamia napisala, bi dodala naslednje (nekaj bazičnih iz ekonomije): Podjetje, ki praznuje deseto obletnico delovanja je že naredilo vsaj dve razvojni fazi in sicer tisto začetno, ko se uči obnašati na trgu (recimo, to traja 3-5 let) in če je preživela prvih pet let, potem se v nadaljevanju začne profilirati in sicer - po dejavnosti - po sementiranju trgov (kje nastopa, koga nagovarja, kako ga nagovarja) - po notranji organiziranosti In konec koncev, ljudje so deset let starejši, kar bi tudi moralo dati eno kvaliteto. Ko se opravijo segmentiranja, se začne korporativna identifikacija. To je pa tisto, ko ima podjetje ne samo svoj slogan, temveč ima tudi svoje poslanstvo (miission). Poslanstvo podjetja je ubesedeno tisto, kako se podjetje vidi v času in prostoru in kakšno sled želi pustiti. In kakšno zvezo ima to z vabilom. Če ima podjetje že opredeljeno poslanstvo, potem se to poslanstvo lepo literearno vnese tudi v vabilo. Če pa podjetje še nima opredeljenega poslanstva, potem ga bo pa itak treba začeti zlagati takoj po žurki za deseto obletnico. Tako kot človek potrebuje neka svoja pravila o tem, kaj želi doseči in kakšno sled želi pustiti - in bi ga moralo to voditi skozi vsakdanjik, tako potrebuje podjetje eno svoje vodilo, drugače se zna hitro zgoditi, da bo vsak vlekel v svojo smer, od tod se gre pa v kreg in na seznam stečajev in prisilk. Glede knjig, kjer so zbrane modre misli drugih ljudi in spletnih strani, kjer mrgoli duhovitih citatov - tovrstni citati se uporabljajo takrat, kadar človek potrebuje iztočnico za to, da v nadaljevanju sam naredi sporočilo, ki, ne samo, da drži vodo, ima celo dodano vrednost. Uporaba citatov je smiselna pri zvrsteh kot sta kolumna ali pa kakšna novela. Medtem ko zgolj citat na vabilu in spodaj nič avtorskega razen to, kje bo žurka in kaj bomo jedli..... to preveč očitno kaže na to, da se piscu ni dalo razmišljati (ergo, to ti globoko odsvetujem) in če se mu ni dalo razmišljati niti za vabilo, potem verjetno to podjetje ravno ne razmišlja o svojih strankah, a ne....(tako se pač misel izvede, ergo res ti odsvetujem prepisovanje na suho, ker s tem škoduješ podjetju). Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti