Dušeno rdeče zelje
ena mš, jaz sem tisto napisala v zvezi s postom mameF in seveda ločim ti dve jedi.
Ognjič| rimljanka je napisal/a: |
Ne samo na Gorenjskem, mamaF, tudi pri nas na Štajerskem. [nagelj] rimljanka - zasebno mnenje |
| Ognjič je napisal/a: |
Jaz še nisem slišala, da bi pri nas (KK, Brežice) kdo delal matevža tudi z makaroni in praženim krompirjem ter fižolom. Se ve, kaj je matevž in bi rekla, da se po celi SLO dela iz kuhanega krompirja in fižola, razlika pa je v začimbah. Ognjič [vrtnica] |
No, z mamoF sva ugotovili, da je svet res majhen...jaz sem še povprašala pri mami njene kolegice, kakšno reč so to kuhali in je rekla, da grenadirmarš s praženim krompirjem, makaroni in paradižnikovo omako, matevža pa tako, kot ga povsod ;).
Ognjič| Ognjič je napisal/a: |
No, z mamoF sva ugotovili, da je svet res majhen...jaz sem še povprašala pri mami njene kolegice, kakšno reč so to kuhali in je rekla, da grenadirmarš s praženim krompirjem, makaroni in paradižnikovo omako, matevža pa tako, kot ga povsod ;). Ognjič [vrtnica] |
Spoštovane-i
Grenadirmarš jed je vojaška jed iz 1.sv. vojne,ko na fronti ni bilo kaj kuhati,tako da so vojaki to jed potem prinesli domov.
Najdemo jo pa praktično povsod kjer je bila včasih AvstroOgrska monarhija
pa dober tek
;)
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Dušeno rdeče zelje

Pica zvitki