Sodabikarbona

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

tema odprta - 23. dec 2008 7:06 | ogledi: 1.257 | odgovori: 4

v kakšnem razmerju lahko zamenjam sodobikarbono, z pecilnim praškom? Mi jo je zmanjkalo, pa ne vem, če bi se jo lahko zamenjalo z pecilnim.

Upam, da ne smetim. Kaj je kje kakšna tem že odprta, za take nasvete?

Hvala vsem za odgovore.

Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

23. dec 2008 7:47

Ne bi vedla, sem pa delala pred par dnevi medenjake in je pisalo za pol kg moke čajna žlička sode bikarbone. Sem dodala čajno žličko, nisem ne vem kako zajela in so krasno vzhajali.

Pretiravat ni treba, pri biskvitu, če piše en pecilni in ga dam samo pol, ni na koncu razen priokus po pecilnem nobene razlike.

Sodo kupi v Eurospinu, jo dobiš pol kile za pol evra. Doma jo imam že par let, pa jo ne zmanjka, deluje pa še zmeraj.

Lijana

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

23. dec 2008 7:51

Katarina K, pri uporabi medu v testu pecilni prašpek ni dobra izbira, ker kisline b medu (mislim, da mravljinčna) izničijo učinek pecilnega. Tako vsaj piše marsikje.

rimljanka - zasebno mnenje

Allyssa  

član od: 2.12.2006

sporočila: 30

23. dec 2008 9:02

Lani sem delala medenjake točno po receptu s sodo, letos je nisem imela doma, trgovine pa že zaprte in sem dala enako količino pecilnega,.. Razlike nisem opazila. Ampak mogoče nisem bila dovolj pozorna :) Medenjaki so bili kljub vsemu pohvaljeni od vseh. Allyssa

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti