Rezbarjenje

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

tema odprta - 14. dec 2008 21:51 | ogledi: 7.534 | odgovori: 21

Lepo prosim, če kdo ve za kakšno knjigo o rezbarjenju, možu sem namreč za dedka mraza kupila komplet za rezbarjenje, zanima ga pa vse v zvezi s tem. On bi rad kakšno gradivo za rezbarjenje lesa, da bi npr. naredil kakšen vzorec na posteljni okvir ali recimo v vrata kuhinjske omarice.

Če kdo ve mogoče za kakšno knjigo ot em, ali pa za kakšno uporabno spletno stran, bi vam bila z možem zelo hvaležna.

Lep pozdrav!

Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

mizarka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 988

14. dec 2008 22:21

Poskusi pogledati pod Slovenske rokodelce, če boš kaj našla.Bi moralo biti.

lp

mizarka

Katarina K  

15. dec 2008 7:43

hvala mizarka, da si se oglasla. Smo poskusili, ma kakšno gradivo oz. naslov kakšne knjige, bi nam prišel zelo prav, pa v knjigarnah ne najdemo nič pametnega, da bi bil kakšen postopek opisan. Smo gledali tudi na You tube, pa ni blo nič takega, ker pa več glav več ve, smo vprašali še tukaj. Če ima kdo kakšno tako gradivo doma, ali pa je mogoče hodil na Lesno v Postojno, pa ima kakšen šolski priročnik, se priporočam in bi vam bila neizmerno hvaležna. Hvala in lep pozdrav! Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

zima13  

član od: 27.3.2008

sporočila: 202

15. dec 2008 9:03

Mogoče bi pa kaj našla v knjižnici... zima13

mizarka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 988

15. dec 2008 10:00

Pred leti sem  tudi sama hotela malo pridobiti na tem področju, pa ni bilo uspeha.Literature na to temo najbrž ne boš našla. Govorila sem z enim strokovnjakom, ki se že več let ubada z rezbarstvom in restavriranjem in mi je rekel da je literatura samo v tujem jeziku.

Mogoče kakšen obisk kakšnega , ki se s tem ukvarja. Vem pa da so bili na to temo tečaji mislim da v Tolminu, pa me ne držat za besedo.

V šoli glede rezbarjenja niso dali veliko povdarka, bolj je bilo glede 3d obdelave s pomočjo numerično krmiljenih strojev. Sicer je že nekaj let od kar sem hodila v šolo pa mislim, da se ni kaj dosti spremenilo.

Poskusi poklicati, kar direktno v šolo in povprašaj za kakšnega učitelja, ki poučuje praktični pouk.

Veliko sreče.

lp

mizarka

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

Katarina K  

15. dec 2008 10:58

mizarka in sliva najlepša hvala za vse informacije in linke! Bo mož pogledal takoj, ko pride iz službe, sem vedla, da lahko na vas računam. Hvala res! Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

aki  

član od: 23.4.2004

sporočila: 1330

15. dec 2008 11:52

Gospod Gojsnikar Ivo je napisal knjigo Rezbarstvo v lesu. Sem klicala v galerino Ars od Mladinske knjige in mi je gospa rekla da imajo še dve ali tri na zalogi. Stane pa 16,15 evrov.

Ravno v soboto sem v tej galeriji videla njegove modelirke in sva z prodajalko rekli dve, tri o tem gospodu in je omenila knjigo. Zdaj pa pohiti, da te kdo ne prehiti.Po moje se da tudi rezervirat. Tel št. galerije Ars je 01 241 47 60.

Se mi zdi da ima Tretja univerza tudi rezbarjenje v svojem programu.Lahko pa vprašam eno znanko, katere mož se udeležuje rezbarske delavnice.  

Aki

p.s. knjige sicer nisem videla, ampak glede na to da on tudi prireja rezbarske delavnice sklepam, da je praktično uporabna

Sporočilo je spremenil(a) aki dne 15. dec 2008 11:54:39

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti