Menza

bb.kuhar  

član od: 23.3.2008

sporočila: 20

tema odprta - 3. dec 2008 10:19 | ogledi: 2.321 | odgovori: 5

me zanima če kdo dela v menzi da bi si izmenjala kakšen jedilnik

bb.kuhar

tibe  

član od: 20.2.2008

sporočila: 104

3. dec 2008 10:40

Ne v menzi, ampak v kuhinji večje socialne ustanove, sem delala kar nekaj let. Pa v domači kuhinji nisem uporabila niti enega njihovega jedilnika. Saj ne, da bi bila hrana slaba, ravno nasprtono. Ampak vse je bilo tako zelo zakomplicirano, vzelo je veliko časa za pripravo in tudi količinsko je bilo za naše domače navade preveč. Toliko različnih stvari hkrati in v takih količinah pri enem obroku pač nismo navajeni pojesti. Časa za kuho imam malo, zato kuham preproste jedi. Sestavine so v glavnem domače, z domačega vrta in kleti. In sovražim vse juhe iz vrečk, ki so jih tam pripravljali skoraj vsak dan. Preglej raje malo kakšno starejš kuharsko knjigo, boš našla odlične in poceni recepte. Priporočam tu zbirko 100 receptov sestre Nikoline, enostavni, preprosti, poceni in odlični recepti. lp tibe

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

3. dec 2008 10:43

Predvidevam, da bb.kuhar dela v menzi in želi kakšno idejo... Začetnica

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2740

3. dec 2008 11:21

nic nisi povedal kaksni jedilniki te zanimajo; za vrtce, starostnike, fizicne delavce,... V linku spodaj imas menije nekaterih gostiln. http://www.student-info.net/index.php/bonapetit/ LP, R. Sporočilo je spremenil(a) rebecca dne 03. dec 2008 11:22:32

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

3. dec 2008 16:57

Za menze je super kuharska knjiga nekdanje JLA, samo če imaš srečo in jo še kje najdeš. V njejo so tudi tabele s sestavinami in vrdnostmi posameznih živil, da je laćje preračunavanje kalorij, maščob in vsega, ko se sestavlja jedilnik. Jaz sem po njej brskala, ko sem pred nekaj leti iskala recept za pasulj. Mamamia

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti