31. okt 2008 11:33
Delam po receptu za blejske kremne rezine z dobrimi navodili, ki jo je ena dobrotnica (sorry, pozabila sem, kdo je to bil) dala na forum. Prej smo tudi mi večkrat jedli zadevo kar z žlico: odlično ampak tekoče.
Bistvo je res v kuhanju rumene kreme točno 7 minut. In naprej citiram: Sneg iz beljakov morate primešati res še čisto vroči kremi, potem se v masi sprosti dovolj škroba, da sam, brez dodatkov, kremo lepo veže ter jo naredi primerno trdno in obstojno.
Naša kolegica (hej, javi se) je zapisala, da so navodila prišla iz ust gospe Angele Zupan, oziroma "mame blejskih kremšnit", kot ji pravijo. Pluskoti boste verjetno našli celotna navodila na forumu, jaz imam doma samo natisnjen izvod brez avtorja in datuma. Torej: kuhanje 7 minut, ugasnemo, dodamo rum in takoj vmešamo stepen beljak s sladkorjem. Lahko je tudi gladka moka (nevarnost grudic), bistvo je v sedmici in beljaku takoj v vročo kremo. Če se avtorica ne javi ali ne najdete navodil v forumih, lahko kaj več napišem, če bo potrebno.
pa dober tek, župca