Pripraviš lahko tudi solato iz svežega zelja, zelje narežeš lahko že prejšnji dan, lepo počaka v hladilniku. V en del bi lahko dodala krompirček, drugemu pa primešaš fizolček. Verjetno se boš še marsičesa spomnila sedaj, ko si dobila nekaj predlogov. Seveda, lahko solate začinih na različne načine.![]()
Dunajski zrezki
Pozdravljeni, v nedeljo je moj sin jedel v eni precej dobri gostilni puranji dunajski zrezek. Presenetilo me je, da je bil izjemno mehak in okusen. Zanima me ali je finta v kakšni marinadi? Enkrat sem zasledila članek o ocvrtem piščancu in se gostinec hvalil, da je skrivnost v marIniranju mesa.
Jaz običajno dam le poper, sol in česen, ampak puranji ni tako mehak.
Kjer je volja, tam je pot. TrixiPred kratkim sem na you tube gledala posnetek, v katerem avtor razkriva, kako narediti meso mehko. Šlo je sicer za govedino, avtor posnetka pa naredi test, ki naj bi pokazal razliko med 'obdelanim' in 'neobdelanim' mesom - en kos mesa je prekril s soljo, drugega pa ne. Sama se tega ne bi poslužila in dvomim, da to počnejo v restavraciji, tudi tega ne vem, če bi stvar delovala pri puranjem mesu, je pa zanimiv video
.
Sandra_a
Purana, narejenega po dunajsko (ker dunajski je iz telečjega mesa), pred paniranjem posolim, popopram, začinim in korajžno pokapljam z limoninim sokom, pustiim kakšno uro ali več in takoj po paniranju ocvrem v vročem olju. Kosi so precej debeli, še boljši so koščki cca 4x4 cm.
lp
mzmMiška, si prišla ven z moke!![]()
![]()
![]()
Ne, dol sem prišla ![]()
![]()
lp
mzmSamo, da si spet tu! ![]()
![]()
Je zavohala moko, sem zelo vesela...![]()
![]()
![]()
Tudi jaz uspem puranje zrezke ocvreti tako, da je meso izredno mehko. Vic pa je v tem, da se zrezek zapeče zelo svetlorumeno, kar pomeni zelo malo časa v vročem olju. Če se cvre predolgo in je barva potem bolj močna, potem je meso v sredini trdo.
BABI 2+2| BABI 2+2 je napisal/a: |
Če se cvre predolgo in je barva potem bolj močna, potem je meso v sredini trdo.
|
Se 100% strinjam.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.