Sedežna usnjena - čiščenje

brkn83  

član od: 25.9.2005

sporočila: 233

tema odprta - 13. okt 2008 12:01 | ogledi: 1.237 | odgovori: 2

Pozdravljeni.

Doma imamo belo usnjeno sedežno in v soboto smo imeli en obisk, ko pa je obisk odšel pa sem videla na sedežih kjer so sedeli modre barve fleke (od kavbojk - barva). Sedaj pa ne vem kako naj to počistim. Malo je šlo dol z baby robčki, ampak ne vse.

Prosim za kakšen nasvet.

Že v naprej hvala in lep dan vam želim.

brkn83

Brihta  

član od: 8.10.2008

sporočila: 129

13. okt 2008 12:36

Uf, tole je pa zoprna reč. Pri men doma so otroc enkrat praznoval rojstni dan in se seveda lovil in plesal, ko pa je blo vsega konec sem pa opazila modre lise na stenah, prav tako od kavbojk. Vzela sem radirko in zradirala. Probaj še ti na enem majhnem koščku sedežne. Pa veliko sreče. Brihta

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

13. okt 2008 12:44

Jaz sem to čistila z blagim pršenjem kislega cilit banga, drgnenja z gobico in zraven sem ves čas spirala... in je šlo dol. Potem sem lepo premazala usnje z otroškim oljem in počakala 48 ur, da se je lepo vpilo. Drugače so pa temne kavbojke in ostali bombažne barvane zadeve zelo slabe na svetlo usnje (tudi na robicah se radi naredijo madeži) in potem se ljudje navadijo, da se usedejo na kakšno podlago (kakšna dekica ali kaj podobnega). Sicer pa nekaj podobnega piše že na navodilih, ki jih prejmeš ob nakupu. Tisti, ki imamo svetle garniture, v bistvu že gostitelje zaprosimo za podlago....in obratno. Ni nihče užaljen. Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti