Dajmo rečt kakšno o prazničnem pecivu

http://www.oetker.de/wga/oetker/html/default/debi-7esdhn.de.html

Mordfa komu pra pride, se dajo vsi recepti v knjižicah pogledat.

Mamamia

mamamia
Dobro, kaj je tisto, kar ima ežoj v protfanu in zgleda kot krompir? Vendelina jr.

Vendelina jr. je napisal/a:
Dobro, kaj je tisto, kar ima ežoj v protfanu in zgleda kot krompir?Vendelina jr.

Saj tudi je krompir ( dobro opazuješ ). Olupljen krompir se nareže na " ploske " po dolgem, da se dobi taka eliptična oblika, speče se do zlato rumene barve, potem se prelije s popoprano slano vodo s nekaj koluti limone. Jedi se reče: (h)urmašice.

ežoj

lidka in klaudija:pri meni je hiša odprtih vrat, kdo pride je dobrodošel.

lidka, glede tistega ogledovanja v Bratislavi, slabo kaže. V tem letnem času je vse poskrito, da se videt edino v nemških pivnicah, kako je v avstriji ne vem, slabo je poznam.

ežoj
Kaj lahko uporabim namesto Weinsteinbackpulver? Nevem, kako bi prevedla, ampak gre za neki vinski pecilni prašek. Bo navaden pecilni v redu? *sandy*

Po moje bo, saj je važen učinek, ki pa je enak.

rimljanka - zasebno mnenje
Ali katera ve, kje se dobijo drobne, pisane kroglice za okras piškotov. V trgovinah se dobijo samo pisane "mrvice" Hvala! bios

Pri meni na pultu v kuhinji. Ti odstopim del.Velja?Piši na ZS.

rimljanka - zasebno mnenje
*sandy* je napisal/a:
Kaj lahko uporabim namesto Weinsteinbackpulver? Nevem, kako bi prevedla, ampak gre za neki vinski pecilni prašek. Bo navaden pecilni v redu? *sandy*
Jaz delam obratno - namesto pecilnega uporabljam vinski kamen. Mislim, da brez skrbi zamenjaš. Vinski kamen pa sicer dobiš v DM-u. Nena
Mamamia - pa še nekaj Dr.Oetkerjevih receptov http://www.oetker.co.yu/wga/oetker_srb/html/default/d gordana

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtjohana
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti