Jernejev zelenjavni curry
| veverica je napisal/a: | ||
|
Dražje je med 4 in 32% odvisno v kateri od 5 razredov padete.
Jernej - zasebno mnenje| jernej je napisal/a: |
Dražje je med 4 in 32% odvisno v kateri od 5 razredov padete. Jernej - zasebno mnenje |
| jernej je napisal/a: |
| In bodo tudi v visokem razredu kjer je podražitev, če sem prav prebral (še zdaj težko verjamem) 32%!!! ZA VSO el. energijo, ne le za "presežek". [jernej] Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije |
Mene pa zanima, kako bo potem s poračuni - a bodo izračunali letno povprečje dnevne porabe - vemo namreč, da je poraba el.energije v različnih letnih časih različna.
Jaz vsak mesec, ko prejmem račun, odčitam stanje števca in ga sporočim na elektro in oni mi pošljejo novo položnico, kar je meni sicer malo mimo, saj bi lahko stanje sporočali zadnjega v mesecu in takoj dobili ustrezno položnico. No mogoče pa to v praksi ne bi čisto fajn delovalo, saj človek lahko nenazadnje tudi pozabi, da je zadnji v mesecu
.
To sporočanje stanja mi je povsem prišlo v navado in tako potem nimam nobenih težav s kakšnimi poračuni, težava je le razred, v katerega bomo uvrščeni - včasih tretji, včasih četrti-kako bo pa elektro to obračunavala, pa sam bog ve.
rrrToplotna črpalka je denimo naša 5kW, pa še kar sodi zraven kakšen kilovat. Če pozimi tako laufa polovico časa je to 50kW dnevno!
In kolikokrat bodo potem gledali na leto porabo? Mis smo pozimi torej 10x bolj "zapravljivi" kot poleti, ko se ne grejemo...
Bedarija in to taka, da je za na ulico. Če se pripravlja glede tega kakšen protest, me obvestite, ker grem na barikade!
Jernej - zasebno mnenjeKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jernejev zelenjavni curry

Carbonara s krompirjevimi tortelini