Srbski pasulj
| mimika je napisal/a: |
| Ne bom komentirala volitev, ampak pisanje nekaterih o slabem gmotnem položaju. Govorite o pravi krizi in bijete plat zvona. Res me zanima, kje jo vidite? Gneča v nakupovalnih centrih, polni vozički, nove trgovine vsepovsod, neznanska gneča na Krvavcu (letos marca) sredi tedna, zida in obnavlja se kot že dolgo ne (mož in brat delata v gradbeništvu, kjer trenutno ni treba dajati popustov, ker je toliko dela; na litoželezni kamin višjega cenovnega razreda se čaka mesec in pol, ker imajo toliko naročil), pa še kaj. Seveda najnižji sloj težko živi, vendar na splošno živimo zelo zelo dobro. Ideja o slabem življenju se kot rdeča nit vleče v zadnjem mandatnem obdobju, v zadnjem letu pa se je zaradi podražitev še okrepila. Po mojem mnenju gre za prefinjen in do slednje podrobnosti načrtovan konstrukt tistih, ki so se včeraj zavihteli h koritu. mimika |
Se je kdo vprašal od kod ljudem finance za gradnje, obnavljanje... Krediti!
Ljudje so prezadolženi, kar je Banka Slovenije opozarjala že lansko (in predlansko) leto. Vsak, ki le ima možnost, hiti z izgradnjo, obnovo, nakupom nepremičnine za lastne potrebe zato, ker prihajajo (oz. so skoraj že tu) zelo neugodni časi za najemanje kreditov. Cene nepremičnin pa zaenkrat samo še rastejo, da ne govorim o najemninah.
Kako bodo prišli do stanovanja naši otroci? Ergo, zato vsi tako hiti(m)jo. In kljub zaposlitvam za nedoločen čas, vsi včasih cvikamo, kako bomo dejansko odplačevali 10 let (kdor je najemal za daljšo dobo, je toliko bolj negotov).
In potrošniška družba je dobesedno "zdresirala" svoje podložnike, da nihče več ne zna iti mimo trgovine, ne da bi stopil vanjo in kupil nekaj blazno nujnega, ker brez tistega, bo pa verjetno umrl... ![]()
In vsi bi vse radi imeli. In, kot je že bilo povedano, je to samo umetno ustvarjanje potreb s prenatrpanimi policami svega in svačega. Ljudje pa tonejo vse globlje in globlje v dolgove. In to ni dobro.
Aja, pa še to... Plače pa nikamor. In seveda ne, ker bi se s tem ustvarila inflacijska spirala.
In zakaj se vse draži? To pesem pa poje vsak po svoje.
| jernej je napisal/a: |
mimika: Ampak televizorji so vedno cenejši, ne zato, ker nam bolje gre, ampak ker se tehnika ceni zaradi razvoja, avtomatizirane izdelave.Jernej - zasebno mnenje |
In proizvaja se vedno več in več. Tudi v avtomobilski industriji je enako. Na vsaki dve do tri leta izdelujejo nove modele avtomobilskih znamk. Ljudje pa nasedajo in kupujejo nekaj, kar že v bistvu imajo (nov avto - ker avto, ki je star 2-3 leta, zame ni star avto). Enako se dogaja pri ostalih stvareh: ker TV z ravnim ekranom, ki si ga kupil pred 5-imi leti, ni več dovolj dober - biti mora plazma, ki je zdaj, napram pred 5-imi, leti "blazno poceni"... Isto velja za DVD-je, računalnike, pečice, multipraktike, mikserje, štedilnike,....
Prav je, da gre tehnologija naprej! Vendar pa, ljudje, vsaka stvar naj bi imela nek rok uporabljanja. In ta rok se pri ljudeh preveč skrajšuje. Zato se dela vedno več smeti, vedno več se troši denarja, zvišujejo se dolgovi,...
Upam, da bo g. Pahorju uspelo ustvariti koalicijo, v kateri bo možno ustvarjati za dobro ljudi; ne samo tistih, ki imajo polne denarnice, ampak tudi v dobro tistih, ki se s svojim trdim delom, vsak dan, trudijo ustvarjati boljše življenje nas vseh.
Med seboj smo vsi povezani in prej, ko se tega zavedaš, boljše je. Prejšnja vlada ni imela tega zavedanja in v bodoče, ko bodo v opoziciji, pričakujem, da se bodo kar naprej, lepo po starem, ukvarjali z malimi, nepomembnimi stvarmi, kot npr.: kje je dobila stranka, ki je prej ni bilo nikjer, za predvolilno propagando... (nekaj takšnega je JJ izjavil na enem od soočanj in pričakujem, da bo sedaj, seveda, zahteval ponovno štetje glasov, potem pa, kot sem že omenila...).
| booris je napisal/a: |
| Moje zelo osebno mnenje je, da dosedanja vlada ni bila preveč uspešna oziroma je bila uspešna ravno toliko, kolikor glasov je dobila na volitvah. Poglejte, tudi tu teče debata o brezplačnih malicah, brezplačnem vrtcu ipd., kar je sicer pomembno za posameznika, ampak ravno toliko, da ne premišljujemo o drugih stvareh. Zakaj je, na primer, pri nas najvišja inflacija v evro območju? Nič mi ne pomaga toliko hvaljena visoka gospodarska rast, mojo denarnico najeda inflacija. Sram me je, ko vidim Slovenijo na dnu razpredelnice z najvišjo inflacijo. Zmoremo precej več! Ali naj zato spet volim istega ministra za finance!? booris |
Se strinjam. Ljudje zmoremo čuda. Žalostno pa je, da nam 1/2 pridobljenega-ustvarjenega poberejo nenasitneži.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Srbski pasulj

Tortelini z bučkami in slanino