mi lahko kdo obrazloži igro s kartami, ki se ji reče remi? hčerka bi se jo zelo rada naučila, jaz pa o njej nimam pojma. Prosim za čim bolj podrobna navodila Hvala
ariella
mi lahko kdo obrazloži igro s kartami, ki se ji reče remi? hčerka bi se jo zelo rada naučila, jaz pa o njej nimam pojma. Prosim za čim bolj podrobna navodila Hvala
ariella
7. avg 2008 10:51
http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=9110 tu je že bilo govora o igrah s kartami. Mi igramo nekako tako kot je napisala nektarina. Ko zbereš 51 se lahko odpreš, potem pa lahko prilagaš karte ostalim igralcem ki so že odprti, tisti ki se kart najprej znebi zmaga.Pri nas zmaga šteje -100, če nekdo ki se ne odpre zgubi piše +100, če zmagaš (se oopreš brez prilaganja -200), drugače pa pišeš kolikor ti pač ostane kart v rokah. LP maserka
7. avg 2008 13:03
Mislim, da boš do najboljše razlage prišla, če si v knjižnici izposodiš knjigo o igrah. Jaz imam knjigo Slavka Krušnik.a , ki jo je izdal v samozaložbi že daljnega leta 1967., z naslovom: 400 najlepših. Prav gotovo pa obstajajo tudi druge knjige o igrah. maserka, pri nas pa odpiramo pri 41. To je tudi v knjigi. Je pa to lažje in hitreje zbrati kot 51. daga
7. avg 2008 13:22
mi tudi pri 51, pa če ti joker v roki ostane, ko eden zmaga se le ta šteje za 50 točk, ostale karte se seštevajo, zmagovalec dobi +100, tisti, ki se ne odpre -100, ostali pa - toliko, kolikor imajo v rokah klavdija
7. avg 2008 13:23
Po pravilih igre remi je potrebno za odkrivanje 51. Sicer pa vse o tej igri na: www.xremi.com bobika
7. avg 2008 13:48
No ja, vidim, da se pravila spreminjajo, bomo pač tudi mi upoštevali nova, bo igra dalj trajala in bo bolj zabavno. Pri štetju točk pa delamo enako kot ste povedali ostali. daga
25. avg 2009 13:14
Malo bom obnovila temo. Ko smo bili še v rosnih letih smo veliko igrali vojno in pa osla s kartami. Sama sem pozabila kako to gre, pa me zanima če mi lahko kdo pomaga. Vsaj osnovo, potem se bom verjetno spomnila kaj tudi sama. Pa še to , s katerimi kartami se to igra? Zdi se mi, da smo to igrali z italjanskimi kartami. hvala patka
25. avg 2009 13:36
uh, kje je ze to.... Vojno smo mi igrali takole: najprej so se karte razdelile med vse igralce (hrbtna stran gor), potem si pa jemal po vrsti s kupcka - vsak je eno obrnil in tisti ki je imel najvisjo je pobral ter jih spet postavil na dno, ce sta bili dve karti enaki je bila to vojna, na karto si polozil tri neodkrite, cetrto karto pa odkrito, tisti ki je imel visjo je pobral. Upam da je razumljivo. O oslu je tule: http://med.over.net/forum5/read.php?11,410417,410 LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"
25. avg 2009 14:01
Ja rebecca res kje je že to. Hvala za razlago. Ja je razumljivo, vse do konca. Zanima me še, kdaj se igra konča, ko eden dobi vse karte, ali se kaj preštevajo točke? Hvala za odgovor patka
25. avg 2009 15:11
Vojna se konča, ko enemu zmanjka kart. sweetsKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Sadne rezine s slivami
Jernejeva sadna torta s smetano