Pa saj je o tem večkrat bilo govora, zagovornik takega načina kuhanja je naša Vendy, in večkrat je omenila kako ona to dela, sedaj se ravno ne spomnem teme. Tudi Vanja iz ZDA večkrat peče ( se mi zdi pot rost ali kaj podobnega ), mislim, da je recept v bazi, pa verjetno še kdo ( mamamia morda ). Vendy to dela v pečici, drugač, to komot simulirate na steklokeramični plošči z kakšnim loncem ( po možnosti z debelejšim dnom ) in pokrovom, ki lepo zapira.
ežojSlow cooker
Beroite Felicito Kalinšek, prve izdaje.... Lesen zaboj, vanj seno, vanj lonec z napol huhano hrano, zatlačeno s senom (tudi stare cunje so bile uporabne),pokrito z lesenim pokrovom.....pa se skuha do konca. Šparanje, šparanje, bi rekle naše (pra)babice, umetnice preživetja v času recesije v prvi polovici 20. soletja........
Ja, seveda, saj sem v odgovor na ežojevo fotoreportažo lepo napisala, da je tak lonec imela sestra moje stare mame. Ampak jaz bi rada modernejšega, na elektriko.....![]()
lp
P.s. Petkica, fenk ju veri mač -zanimivo je bilo brati, sploh nisem vedela, da so tudi jedi na wikipediji.....![]()
P.p.s. Tistega o ELEPHANUSU pa sploh ne bom komentirala.......![]()
cervus ![]()
Sporočilo je spremenil(a) elaphus dne 09.okt 2009 17:28
| ežoj je napisal/a: |
Pa saj je o tem večkrat bilo govora, zagovornik takega načina kuhanja je naša Vendy, in večkrat je omenila kako ona to dela, sedaj se ravno ne spomnem teme. Tudi Vanja iz ZDA večkrat peče ( se mi zdi pot rost ali kaj podobnega ), mislim, da je recept v bazi, pa verjetno še kdo ( mamamia morda ). Vendy to dela v pečici, drugač, to komot simulirate na steklokeramični plošči z kakšnim loncem ( po možnosti z debelejšim dnom ) in pokrovom, ki lepo zapira. ežoj |
Ežoj ima čisto prav: to se lepo simulira ali v pečici ali pa na plošči (ali plinu - zadnja 3 leta imam plin in gre čisto OK). Pečico dam sicer na približno 160 do 170 stopinj, kuhalnik v vsakem primeru na najmanjšo možno moč. Tako pripravim največkrat pot-roast, boeuf bourguignon pa tudi čili sem že delala, takega iz koščkov precej žilavega mesa.
Če se prav spomnim, dela to Vendy na precej nižji temperaturi. Ja, res ne vem, zakaj bi kupovala slow cooker.
| Vanja_v_ZDA je napisal/a: |
Ja, res ne vem, zakaj bi kupovala slow cooker. |
Jaz pa vem: zato, ker mi je všeč! ![]()
lp
cervus| elaphus je napisal/a: | ||
Jaz pa vem: zato, ker mi je všeč! lp cervus |
Jaz pa lepega še nisem videla ! ![]()
Saj vem, da veš, da nisem mislila na dizajn al kako se temu reče!
lp
cervusEto, Elfanus, zdej pa veš.![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.