Toscanska panzanella
Iz pipe, sploh v Mb imamo izredno dobro vodo.
Ustekleničeno izjemoma, na poti na primer, doma bolj redko. Tele z okusom so pač z dodatki arom in sladkorja, torej nekako ne najbolj zdrave. A v zmenrih količinah ni nič narobe, bolj me skrbo obremenjevanje okolja s plastično embalažo.
Mimogrede: pred leti sem brala članek v enem resnem hravškem časopisu o raziskavi, ki so jo naredili Angleži o ustekleničenih vodah, predvsme kje je "catch", da je toliko prodajo tudi v državah, kjer imajo izredno dobro čisto in kavlitetno pitno vodo (Hrvaška je med temi državamai pri vrhu). Izračunali so na primeru desetih kun: koliko za koncesijo državi,koliko za stroške proizvodnje in polnjenja, koliko za razne dajatve in koliko za embalažo. Rezultat? Več kot polovica vsote gre za embalažo, razlika za vse ostalo našteto. Je torej zadaj močna industrija, plastik fantastik, je bil sklep resnega in resnično raziskovalnega članka.
Je pa ponekod na Hrvaškem voda iz pip tako slaba, da na dopuistu pijemo vino in pivo...
Tam imamo filter ali pa pijemo ustekleničeno vodo brez okusa.
Pipa torej.
MAmamia
mamamia
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Toscanska panzanella

Moje štručke