Mi kdo lahko pomaga, kje naj dobim kako lepo petrolejko? Potrebujem za darilo za rojstni dan. Tisti, ki ste iz večjih mest: mi lahko svetujete, če ste jih videli v kakšnem večjem centru? Na netu sem iskala po e-trgovinah, vendar ne najdem....
Staša
Mi kdo lahko pomaga, kje naj dobim kako lepo petrolejko? Potrebujem za darilo za rojstni dan. Tisti, ki ste iz večjih mest: mi lahko svetujete, če ste jih videli v kakšnem večjem centru? Na netu sem iskala po e-trgovinah, vendar ne najdem....
Staša
10. jun 2008 10:26
http://www.rokodelstvo.si/izdelovalec/delavnica_kosmac sicer njihova stran trenutno ne dela, se splača pozanimat če imajo, so zelo lepi izdelki...
ja jaz sem jih videla,samo pojma nimam kje""" dišeče olje ,ki se nalije notri pa v šparu,.. poglej tudi v interšop,pa mogoče pri Sariko,.. kaj bolj originalnega po v Kropi,.. anaeva
Petrolejke so več-ali-manj produkti prejšnjih časov in zato dobiš lepo petrolejko v starinarnicah (je pa pametno, da malo potelefoniraš, če jo imajo oziroma, če vedo, kje bi se jo dalo dobiti). Glede lj-starinarnic - s predmeti so najbolj založene starinarnice na Trubarjevi in jaz tam večkrat kaj kupim, če potrebujem kakšno konceptualno darilo. Zna biti, da bi jo imeli tudi na ljubljanskem boljšjaku ob nedeljah dopoldne. Predmeti, ozrioma njihove replike, ki po funkciji sodijo v pretekli čas, pa se še vedno izdelujejo za to, da bi izgledali "kot novi"....to je pa v osnovni definicija kiča. Če "novih" petrolejk ni trgovinah, to v bistvu pomeni, da čisto vsega kiča se pa tudi ne da dobiti v naših hipercentrih - še je nekaj upanja. Vendelina jr.
10. jun 2008 11:28
No ja, jaz pa nisem prepricana ce petrolejka res sodi samo se v preteklost?! Meni je vsec da se predmeti iz preteklosti tudi ohranjajo, razvijajo uporabnost tudi v druge dimenzije, pa ceprav samo kot okras. O kicu, kaj je in kaj ni ter kje je meja bi se dalo pa se pa se diskutirat. Ceprav jaz priznam da na temu podrocju pogorim - nisem tako verbalno mocna kot nekatere LP, R.
10. jun 2008 11:35
rebecca, jaz sem razumela, da vendelina misli tiste rumene, rdeče in modre petrolejke, ki jih občasno ponujajo v kakšnih centrih. Tisto je res kič.
Taprava petrolejka pa je gotovo lahko tudi lep okras, tudi če se ne uporablja.
matilda
10. jun 2008 11:36
Matilda, medve se pa danes strinjava... Vendelina jr.
10. jun 2008 11:37
En link: http://www.sloantika.si/p-429-petrolejka.aspx
Če morebiti ne bo samo za okras, se je treba pozanimati še, kje je možno dobiti rezervne cilindre (stekla) in kakšnega priložiti zraven k darilu. Zelo žalostno je, če se razbije in potem ne dobiš nadomestila.
Cila
10. jun 2008 14:30
Eno petrolejko sem kupila v Kalii, drugo pa v Mercatorjevi tehnični trgovini. So takšne, kot so bile včasih, samo petrolej ne nalijem notri, ker ima premočen vonj. Za kurjavo uporabljam kar dišeči vosek, ki se dobi marsikje (Kalia, Špar, tržnica...). Petrolejko uporabljam, kadar zmanjka elektrike, pa poleti na morju jo ob večerih prižgemo... Tudi celindri se dobijo, preverjeno. Lani sem jo kupila stricu za rojstni dan in je bil zelo vesel, meni je lepo darilo.
10. jun 2008 15:21
V Kalii a? Nisem niti pomislila.... tečem pogledat. Rabim pa seveda tako delujočo, saj bo za en vikend, ki je čisto na frišno zgrajen in nima nobene elektrike. Edino upala sem na kakšno luštno starinsko zadevo in ne tiste šlampaste "kitajske". Hvala za pomoč! StašaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Rezanci Tagliatelle na bolonjski način
Domača vroča čokolada s smetano