Ikeini kuhalni aparati

piškotek  

član od: 14.11.2001

sporočila: 519

tema odprta - 27. maj 2008 14:16 | ogledi: 4.687 | odgovori: 12

Pozdravljeni,

iz prebiranja forumov vem, da mnogi precej cenite Ikeo. Opremljam novo kuhinjo in ugotavljam ,da so njihovi aparati precej cenejši od primerljive (vsaj po opisih) domače ponudbe v trgovinah. Ker gre za "Whirlpool for Ikea" me zanima, ali ima kdo izkušnjo z indukcijsko ploščo (NUTID HB4IH) in pečico (NUTID OVN 900) - pri slednji me predvsem zanima, ali omogoča večnivojsko pečenje (npr. piškotov - tega iz znakcev ne razberem, nemško pa ne znam)

Če ravno nimate teh tipov, pač pa kateri drugi tip njihovih aparatov, pa me zanima tudi, kakšne izkušnje imate z morebiti potrebnim servisom (Whirlpool že tako nima rezervnih delov v Sloveniji baje ...)

Hvala za kak odziv in sporočilo

Irena

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

27. maj 2008 14:41

Sem ravno včeraj vzela katalog teh aparatov s sabo, da ga malce naštudiram. Kar tako, ne da bi si opremljala kuhinjo, te namreč ne premorem Loni Makaroni [rozica]

piškotek  

29. maj 2008 10:36

Uf... pa sem pričakovala kakšno izkušnjo. Očitno bolj zaupate domači ponudbi... kar pa je seveda tudi podatek. Btw, če imate namen hoditi v Graz, počakajte kakšen dan - prenavljajo postavitve in je živi raztur v trgovini. Irena

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

29. maj 2008 10:49

Ampak se vse najde, ker prenova bo potekala še kar nekaj časa. Samo s katalogom vred greš do prodajalca. Mi smo tudi mislili, da ne bomo ničesar zapravili, a smo našli vse s seznama.

Loni Makaroni

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

29. maj 2008 10:53

Midva sva pa mislila iti v soboto gor. Sedaj pa ne vem, če naj greva, ali ne, če nekaj razturavajo. Jelenckova

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

29. maj 2008 11:07

Piškotek, tisto ljudsko o linearni zvezi med muziko in denarjem, to najbrž poznaš, a ne? Verjemi mi, velja za vse situacije, inkluzive kuhinjo. Produkti, o katerih sprašuješ so v osnovi namenjeni bodisi kuhinji, kjer je bolj malo kuhinjskega življenja (tipo počitniška hiška), bodisi, da jih kupiš zaraadi tega, ker si ravno bolj na kratko z denarjem, šporget je pa vseeno treba imeti, pa veš, da boš čez dve leti kupil nekaj bolj korektnega. In če produkti služijo tej funkciji, potem je vse okej. Če pa misliš s tem rešiti kuhinjo za naslednjih petnajst let, se boš pa naživcirala. Vendelina jr.

fresh  

član od: 4.5.2006

sporočila: 1856

29. maj 2008 11:23

Vendelina, pa saj ti imaš za božjo voljo magisterij iz ekonomije! Daj, no, malo razmisli s stališča ekonomistke o tem, kako se lahko dosegajo občutno nižje cene. In Ikea je v tem pogledu šolski primer. Pa kuhinjske naprave niti niso toliko cenejše v Ikei kot kje drugje. Whirpool je generalno gledano čisto dobra znamka. Sama imam napo (že zelo dolgo, ne le 2 leti) in sem z njo zelo zadovoljna. Glede ostalih aparatov ti ne znam svetovati. Ikea pa ima, recimo na korpuse kuhinj, zelo dolgo garancijo (mislim, da 20. letno), kar za druge žal ne moremo trditi. Pa še to, v zvezi s primerjavo med denarjem in muziko- La Perlino spodnje perilo (ni ravno poceni), dobesedno razpadlo, H&M-ovo pa je še vedno kot novo. fresh

piškotek  

29. maj 2008 11:36

Se najde, se, Loni, če točno veš, po kaj greš. Jaz sem pa tip, ki tudi kakšno idejo rabim... in rada v živo vidim, kako kaj izgleda. Tako sem šla včeraj kuhinje gor gledat (ker 9000 evrov + aparati , kolikor so mi naračunali v nekaj naših salonih in pri dveh mizarjih - toliko za kuhinjo nimam, pa tudi če bi imela, ne dam - jo rajši čez pet let zamenjam, če bo razpadla...) in imela kar srečo, da vsaj večine še niso razdrli. Koliko časa bo trajala prenova, ne vem, glede na to, kako malo kupcev je bilo včeraj v trgovini pa predvidevam, da bodo pohiteli. Kar se pa tiče, Vendy, tistega o muziki in denarju pa... ko smo mulcu kupovali prvo sobo, smo valjda letali okrog in izbirali, plačali Malega princa "ko žuti" takrat, pa je folija na robovih iverk prav tako odstopila (smo jih sicer uspešno reklamirali), al se pa ponekod, kjer je barvan element, ven sveti natur barva (kar menda ni reklamacija), pa vrata omaric so se pobesila in se jih ne da naravnat, ker panti ne držijo kot bi morali... Pa sine ni nek divjak, ki bi se obešal na vrata in plezal po pohištvu - skratka hočem reči, da razmerje cena/kvaliteta ne zdrži nujno vedno, zato bo seveda res dobrodošla pred odločitvijo (in, bog pomagaj, to kuhinjo se že dve leti spravljam renovirat) kakšna konkretna izkušnja, predvsem s servisom... Lep majski dan Irena

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

29. maj 2008 12:04

Irena,

moja kuhinja je iz Ikee. Ravno je praznovala prvi rojstni dan. In ne samo, da ji nič ne manjka, SUPER je. Ni Ikea neka šiš miš zadeva, imajo ravno toliko elementov kot na primer pri Dan kuhinjah, kvaliteta je popolnoma suverena, so prijazni, fleksibilni, najboljše je pa to, da izbereš, plačaš in odpelješ.

Jaz sem si iz previdnosti zrihtala gospoda, ki mi je kuhinjo sestavil (ubada se samo s sestavljanjem Ikejinih kuhinj) in sem še vedno zadovoljna. Če bi se spet odločala, bi se odločila enako.

tjas

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

29. maj 2008 12:26

Piškotek, folija na iverki je, nižjecenovni substitut dražjega in kvalitetneješga materiala (furnir, masiva, srednjecenovno je pa komprimirana plošča...iverka je the lowest). Lahko, da si plačala visoko, ampak potem si kvečjemu preplačala material. Tista, da je za malo denarja malo muzike, je resnična in en modrc od H&M je zgolj in samo izjema, ki potrjuje pravilo..... Je pa tudi res, da najdražje ni nujno najboljše. Je treba najti en ugoden presek cene in kvalitete. Kar se mene tiče, bi v razmisleku, ali kupim en šporget, ker je drugače dober brand in je tule ena occasione serija, PRVI SERVIS JE PA več kot 100 km daleč, ugotovila, da tole ne dosega ustreznega preskoka cena/kvaliteta. Ker obstaja velika verjetnost, da bom v prihodnosti plačevala pot na servis, pa demontažo, pa pleme bo moralo drugje jesti....skratka, da obstaja velika verjetnost, da bom vse, kar nisem plačala sedaj, plačala v prihodnje po višji ceni. In v taki kupčiji mene ni, neodvisno od silnih referenc tega in onega branda. Vendelina jr.

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

29. maj 2008 12:33

Hm, kolikor vem, je servis za Whirpool na Viču - Etis. Prodajajo tudi vse rezervne dele, ravno danes grem po filter za hladilnik. Pa tudi ko sem reklamirala Whirlpoolov pralni stroj, kupljen v Italiji in še v garanciji, ni bilo problema.

tjas

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti