Rada bi konec tedna na žaru naredila florentince. Meso sem že kupila (po posvetu z mesarjem), sedaj pa ne vem točno, kako ga naj uležim. Vem, da se da v olje in začimbe, vendar nimam izkušenj. Rabim vaše izkušnje. Hvala

Kremna cvetačna juha
Rada bi konec tedna na žaru naredila florentince. Meso sem že kupila (po posvetu z mesarjem), sedaj pa ne vem točno, kako ga naj uležim. Vem, da se da v olje in začimbe, vendar nimam izkušenj. Rabim vaše izkušnje. Hvala
Hm, kolikor vem, za florentinca ni kakšnih posebnih začimb. Samo v olju naj odleži, preden ga daš na žar naj bo meso uro ali dve na sobni temperaturi, soliš ga potem, ko je že pečen, in potreseš s sveže mletim poprom.
Lahko ga sicer postrežeš z zeliščnim maslom, a se mi zdi, da povsem zadostujeta sol in poper.
Mamamia
mamamiaSaj, jaz tudi čakam, da se kakšna izvedenka za te zadeve oglasi in me oziroma naju popravi, v tem času pa sem se spomnila, da lahko florentinca malce pokapamo z olivnim oljem ter balzamičnim kisom ali morda limoninim sokom. Ker bistven je kos mesa, ne začimbe, kot je vendy lepo napisala.
Vendy, dear, seveda ga bova naredili. Pri nas že v nedeljo, je moj mesar nekako uspel izrezati pravi kos in se že namaka v olju. Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Kremna cvetačna juha

Ploščati špageti Bavette z genovskim pestom, sušenimi paradižniki in cvetačo