Šivalni stroj

Arim  

član od: 31.10.2007

sporočila: 10

tema odprta - 19. maj 2008 0:17 | ogledi: 3.609 | odgovori: 9

Pozdravljeni,

nameravam kupiti šivalni stroj - za ljubiteljsko šivanje. Za nakup sem namenila do 1.000 eur. Malo brskam po internetu in se odločam med modeli Elne (zdi se mi da nudi največ funkcij za dano ceno - gledala sem model 6600), ter med modeli Singer in Bernina. Do sedaj sem uporabljala Bagatov šivalni stroj-Višnjo, ki po 30 letih že zasluži zamenjavo. Mi lahko svetujete, kako naj se odločim, kakšne izkušnje imate z različnimi modeli in znamkami, tudi glede servisiranja, rezervnih delov itd...

Lep pozdrav,

Arim

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

19. maj 2008 7:21

o šivalnih strojih smo govorili že večkrat,zato poglej teme za nazaj,,.... so odprte ziher ene tri ,.... anaeva

akim  

član od: 10.4.2007

sporočila: 141

19. maj 2008 9:07

Moja mama ima Husquarno že preko 40 let in je bila na servisu, kljub redni uporabi, samo 1 krat. Zlomil se je nek plastični del. Ko sem odšla od doma pred 27 leti, sem si šivalni stroj najprej sposojala, nato pa kupila svojo Husquarno, ki jo imam zdaj 25 let in še ni bila na servisu. Res pa je, da zadnji dve leti šivam malo manj. Če bi se morala odločiti še enkrat, bi se odločila za isto znamko, pa novejši model, seveda. Akim

Arim  

19. maj 2008 22:21

Hvala vsem za odgovor... sem pogledala tudi teme za nazaj in našla kar nekaj koristnih nasvetov, mnenj... Arim

aki  

član od: 23.4.2004

sporočila: 1330

20. maj 2008 2:25

Novejši stroji imajo vse več plastičnih delov, tako da so glede na to večje možnosti za okvare. Vprašanje če se ti ne bi bolj splačalo tvojo Višnjo ga eno generalko odnest.

Jaz sem to storila z mojo Slavico in je serviser takoj komentiral, da to so pa še dobri stroji.

Meni je super služila, oz mi še, že 35 let in je ne mislim menjat.

Aki

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

20. maj 2008 7:31

Pri hiši imamo Višnjo, Danico in podarili smo Slavico. Slednja je od vseh najboljša. Vsi Bagatovi stroji pa so zelo kvalitetni, pri tem bi tudi zaradi osebnih izkušenj izpustila samo Ružo.

Je pa drugače, če potrebuješ kaj drugačnega, več gumbnic, šivanje debelih plasti.

F r i n a

tibe  

član od: 20.2.2008

sporočila: 104

20. maj 2008 13:11

Jaz imam že 10 let Singerja, prej sem imela Bagat. Ampak sem s Singerjem bolj zadovoljna, ker se da šivati tudi debelejše tkanine. Na servisu do sedaj še ni bil, pa sem kar veliko šivala. lp tibe

tutifruti  

član od: 21.10.2005

sporočila: 151

20. maj 2008 13:52

Že kake 4-5 let imam Elno. Kateri model ne vem napamet (sem v službi), do sedaj še nisem rabila servisa. Sem pa z njim zelo zadovoljna.Tudi jaz sem se takrat težko odločila. Prej smo imeli borletti, brother še prej staro singerico na noge. Torej ta je četrta in vse imajo isti sistem čolnička, lahko rabim katerega koli - tudi od 75 let stare funkcionira v elni. tutifruti

Arim  

20. maj 2008 20:38

Se strinjam, da so stari Bagatovi stroji bili kvalitetni. Sem imela Višnjo 30 let, enkrat vmes je bila na servisu in je spet dobro šivala. Zdaj pa bi spet potrebovala servis. Vendar pa pogrešam malo več funkcij, zlasti avtomatske in različne gumbnice, pa tudi debelina blaga pri šivanju je pomembna. Se je pa težko odločiti za nakup novega stroja, vsak imam nekaj prednosti in nekaj pomanjkljivosti. Običajno se zgodi, da pomanjkljivosti odkrijem šele po nakupu, pa bi tokrat rada že prej malo bolj razmislila... Arim

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti