| kozamurnik je napisal/a: |
| .... in ne spomnim se da bi recimo v Avstriji videl kaj podobnega. kozamurnik |

Sladki rogljiči
| kozamurnik je napisal/a: |
| .... in ne spomnim se da bi recimo v Avstriji videl kaj podobnega. kozamurnik |
| Vendelina jr. je napisal/a: |
| Nekako od 0 do 6 let - tarat dobiš bazo za vse in tudi za okus (enkrat sem rekla, da se mi zdi ena torta too much information, pa sem dobila kontramnenje, da naj otrok dobi kičeraj, če ga pač hoče in nisem hotela replicirati, da otrok hoče kičeraj, zato, ker ga je že prej dobil in da je dolžnost vzgoje, da se tudi estetski kriteriji oblikujejo, dokler je čas za to). Vendelina jr. |
Zaradi osebnih interesov sem pred parimi dnevi iskala podatke o normativih, ki ji država beri občina predpiše v določenem okolju.
Tako sem npr. ugotovila, da država predpiše barvo stehe: črno,rdečo, rjavo, druge pa niso dovoljene. Zakaj za država ne predpiše tudi barve fasade, zlasti v okolju, ki oblikuje značilno podobo. Tam, kjer gre za obnovo fasad hiš, ki so bile zgrajene konec šestdestih me ne moti, da dobi žive barve, čaprav mi gredo lasje pokonci.
Osebno se mi zdijo prav ogabne ograje s tistimi italijanskimi stebri, ki se kupijo po komadih, ki jih namontirajo na mičkane balkone.
Po mojih izkušnjah občinska oblast nadzoruje vsak poseg v prostor, pa še je še tako neumno. Tako sem ugotovila, da je območje, kjer imamo vikend ( podeželje), mala običana urejala takole. Čeprav pre hišo ni mogoče obrniti niti avtomobila in bognedaj, da bi pripeljal tovornjak ( objekti pa so široki cele 4m), ne dovoli nadomestne gradnje nikjer drugje, čeprav je pol metra od hiše že hribina z gozdom.
Na drugem delu je dovolila na zemljišču, ki je nastal ob prodaji enotne parcele gradnjo dvostanovanjskih hiš, naš de ( enako velik )l pa mora ostali kmetijsko zemljišče, ki je primerno le za pašnik, če gledamo dejavnosti kmetijstva. Sonnča stran, verjetno geološko neoporečna v majhnem delu čuvajo za podeželski videz.Pri tem se najbolj sprašujem, če so se vprašali, kje bodo dobili vodo, ki je v tem delu velika težava. Naš lastni izvir jo ima dovolj s prečrpavanjem.
Meni to kaže na kabinetno reševanje okoljske problematike. Nobenega ogleda strokovnjakov pred odločitvijo, , niti v zelo majhni občini, kjer se vsi poznajo po imenih in nobenih omejitev pri posegu v okolje ( 150m stran so postavili živorumeno hišo, ki po izgledu odstopa od podeželjskega okolja. Najbrž se ujema z barvo kravjakov iz hleva, ki je 50 m stran).
F r i n a
| In jasno je, da imajo vsi otroci eno fazo, ko padajo na plastiko, pa punčke še na bleščice in volančke....Se pač identificirajo s princeskami. Samo fino je, če iz te faze v enem doglednem času pridejo ven. Vendelina jr. |
Kukarica 37, se bojim, da bo do takrat še betonska drevesa postavil ...
Vendelina jr.![]()
... ampak, če nebi sredi vasi svoje nove hiše v modro, rdeče, zeleno ... pobarval, kodo bi jo pa potem sploh opazil ... pa smo tam ... SLO ![]()
![]()
| Ne gre nikogar in nikamor siliti. Pridejo otroci sami ven - če imajo kam priti. Štos je v tem, da otroci če živijo v kičeraj okolju, ki so jim ga ustvarili starši in pleme, potem pač ne morejo priti ven iz kiča. Vendelina jr. Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 19. maj 2008 12:30:31 |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Sladki rogljiči

Polnjene paprike