Dohodnina

sonchika  

član od: 3.4.2005

sporočila: 731

15. maj 2008 10:56

V tem primeru bi moral študent sam oddati dohodnino in ga vi ne bi smeli imeti kot vzdrževanega člana. Na to lahko date ugovor.

Sonja

rolada  

član od: 4.8.2006

sporočila: 287

15. maj 2008 11:34

Tudi jaz pravim: naj se otroci doma valjajo, kot pa da plačujejo državi od borega zaslužka. Da si sami kupijo kako majico, hlače in gredo lahko na pijačo s prijatelji - morajo od tega plačati državi svoj kos. Poleg tega trpi otroški dodatek, dohodnina staršev. Groza, kje živimo. Jaz mojega ne silim več delati, saj sem prikrajšana tudi jaz. In pa: ker smeti peljemo na Dinos (akumulator) - plačamo dohodnino, ker baje ful zaslužimo s tisitimi 100 €, in to gre spet v dohodnino. Kaj ko bi ga drugič peljali kar v gozd ali kakšen jarek- ampak žal nimam srca za to. Ko pa drugi kradejo bakrene žlebove in mastno služijo na črno - in brez dohodnine. Me kar strese ob - pošteni državi! To je tema, ki me zelo razburi! rolada

ANTEJA  

član od: 10.10.2006

sporočila: 51

15. maj 2008 12:13

Rolada, se ne strinjam s tabo glede borega zaslužka študentov. Študent ni obdavčen do višine 2.800 € v kolikor ga starši vzdržujejo, če ga starši ne vzdržujejo ni obdavčen do višine 5.600 €. Za informacijo minimalna bruto plača za delavca znaša 538,53 € na mesec - letno 6.462,36 €. Iz te plače delavcu tržejo prispevke 22,10% in dohodnino okvirno 16%, tako da marsikateri delavec, ki ima minimalno plačo dobi v enem letu 4.676,66 € neto plače od katere mora plačat stroške in vzdrževat družino. Iz omenjenih podatkov lahko vidiš, da v kolikor starši ne uveljavljajo študenta kot olajšavo je študent daleč na boljšem kot marsikateri delavec, ki plačuje vse dajatve. Torej če študent zasluži več kot 5.600 € je prav da plača davek. 

ANTEJA

MALČICA  

član od: 8.6.2006

sporočila: 451

15. maj 2008 13:43

Bravo Anteja, jaz v službi obračunavam študentsko delo, nisem zaposlena na študentskem servisu, in tu so ti študentje stari tudi 64 let. Ker so res neobdavčeni do 5.600 eur in je to najcenejša varianta za hitri zaslužek. In napotnice se še vedno posojajo, seveda z provizijo. Že septembra pa ti študenje vsaj nekateri prenašajo svoja plačila v naslednje leto. Malčica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti