Dohodnina

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15858

13. maj 2008 11:47

Znesek so ti izračunali na podlagi tistega, kar so jim poslali izplačevalci. Zato preveri, kaj je napisano v obrazcu, ki si ga dobila, in primerjaj z izpiski, ki so jih izplačevalci poslali tebi.

Potem preveri, če so ti vpisali vse olajšave, ki jih lahko uvljavljaš, in izračunaj. Lahko si pomagaš tudi z obrazcem na spletni strani Dursa. Če ugotoviš, da gre za napako, se seveda pritoži. Ne bi bila ne prva ne zadnja, pri kateri se je davkarija zmotila pri vnosu podatkov.

Mamamia

mamamia

FRČA  

član od: 27.12.2007

sporočila: 32

13. maj 2008 12:30

Mamamia, podatki so pravilno vnešeni, samo glede olajšav mi ni najbolj jasno. Vseeno hvala lepa - bom vseeno preverila. FRČA

klavdijaB  

član od: 31.3.2004

sporočila: 952

13. maj 2008 14:04

mene pa zanima, tiste, ki ste si v dohodnini otroka delile s partnerjem po mesecih... .... lani je bilo pod olajšavami pripisano, da se otrok vsakemu od staršev v olajšavo šteje 6 mesecev.... ali so kateri od vas pripisali to, ali letos tega ne pišejo več? z bivšim namreč nisva v preveč dobrih odnosih, pa ne vem ali jo je uveljevljal ali ne. Pripisa spodaj ni. Pri mesecih vzdrževanja mi sicer piše 12 mesecev, znesek olajšave pa je samo polovičen. klavdija

gordana  

član od: 7.11.2004

sporočila: 539

13. maj 2008 15:01

Takoj po pridobitvi vseh podatkov si vsako leto na tem naslovu "izračunam" najugodnejšo varianto http://pasadena.si/knjigarna/?id=i295 LP gordana Sporočilo je spremenil(a) gordana dne 13. maj 2008 15:02:03

LENČA  

član od: 30.5.2006

sporočila: 354

13. maj 2008 21:31

Midva z možem sicer oba dobiva vrnjeno dohodnino in naj bi bila nakazana 30.6.2008. Izračunala sem, da če podam ugovor in uveljavljam olajšavo za 2 otroka v razmerju 6:6 mesecev in ne 4:8 tako kot je sedaj, bi skupaj dobila za 36 eur več dohodnine. Ali kdo ve, če bo dohodnina vrnjena v enakem roku, če podam ugovor. Namreč, če se stvar zato zavleče, se mi ne splača podajati ugovor za teh 36 eur? LENČA

trlica  

član od: 29.2.2008

sporočila: 49

13. maj 2008 21:59

Lenča, če boš podala ugovor, se ti izplačilo dohodnine zavleče do oktobra. Sem preverila na DURS. Meni so podvojili osebni dohodek, akontacijo, regres in akontacjo od regresa. Ker sem tako padla v višji razred, sem dobila za polovico manj vrnjene dohodnine. Jim ne pustim čisto nič, že tako jih čez leto kreditiram. Pa lep pozdrav trlica

LENČA  

član od: 30.5.2006

sporočila: 354

14. maj 2008 8:42

Trlica hvala za odgovor, imaš prav, ne pusti se jim, tudi oni nam tega ne bi spregledali ! Če nič drugega, se na napakah največ naučimo. LENČA

zima  

član od: 16.1.2004

sporočila: 574

14. maj 2008 9:02

Se opravičujem, ampak nisem ravno "doma" v teh zadevah. Pri nas ima hčerko kot olajšavo vpisano soprog. Ali to pomeni, da dobi olajšavo le za 6 mesecev in bi za ostalih 6 lahko uveljavljala tudi jaz? So pa dejansko smešni s svojimi izračuni. Meni so včeraj poslali odločbo, da dobim vrnjenih celih 0,01 EUR, ki bodo v zakonitem roku nakazani na moj račun! Zdaj čakam, da jih dobim, da bomo končno lahko šli na počitnice, ha, ha! Lep dan in- včasih za vašo dobro voljo lahko poskrbi, ne boste verjeli- DURS! ZIMA

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15858

14. maj 2008 9:28

KlavdijaB, v obrazložitvi je v zvezi z olajšavami zapisano glede na podatke, ki so napisani v napovedi za dohodnino. Tudi če s partnerjem nista v dobrih odnosih, je dogovor v zvezi s tem nujen, tudi zaradi morebitnega uveljavljanja olajšave za otroka med letom.

Zima, olajšava za otroka je odvisna od tega, za koliko mesecev ima kateri od staršev vpisanega otroka. Lahko ga ima eden od strašev za vseh 12 mesece in se prizna celotna olajpava, lahko pa ga ima vsak od staršev ponekaj mesecev - prav v zvezi s tem je potrebno izračunati najugodnejšo varianto. Glede na prijavo po številu mesecev se potem v sorazmerju uveljavlja tudi znesek olajšave.

Če sama nisi najbolj doma pri teh rečeh (sicer pa imaš na internetu obrazec in is vse lahko izračunaš sama), se splača koga prositi za pomoč, ker je pri izpolnjevanju polno pasti.

Mamamia

mamamia

anemona  

član od: 9.5.2008

sporočila: 124

15. maj 2008 9:25

Še danes se nisem pobrala od dohodnine- preko 500 E za PLAČAT ! Obrazložitev je da so "nekateri otroci preveč pridni",ker delajo preko študenta. Nepustite svojim otrokom DELAT anemona

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti