???? prosena - ovsena kaša????

1. Ne

2. Da, če je skosmičen. Lahko ga namočiš kar direkt v jogurt/sojino mleko/ kefir.

Hvala za hiter odgovor.

Torej imamo proso kot proseni riž, in prosena moka...še je kaj drugega?

In oves, kot ovseno kašo, moko...še kaj?

Hvala!

MBrando

Ovseni rizek  je se :) v evrospinu ga imajo. Obstajajo tudi proseni kosmici

www.mojalbum.com/naredilaana

V kak bližnji mlin poglej...tam imajo ponavadi najbolj fajn izbiro ;) Pa cene so tudi bolj sprejemljive ponavadi - če le nisi izbirčen glede načina pakiranja. (npr. kupujem belo in graham moko žakeljček 10 kg po 5€)

Jaz dobim tam ovsene bio kosmiče, ovsen rižek in ovseno moko. Pa seveda ajdovo kašo, moko, pšenični zdrob, koruzni zdrob- ta se s kupljenim ne moret primerjat ne po okusu ne po vonju....  

Evo, zdaj pa še jaz rabim tale grobo zmet oves. Mlina nimam doma, nič ne hodim do glavnih mest v bližnji prihodnosti. Ali kdo ve, kje to dobiti?  Rabila bi, da poizkusim narediti Haggis. 

http://www.purcellmountainfarms.com/steel%20cut%20Oats.JPG

Je že vrgel kdo ovseni rižek v blender? 

Grobo zmlet oves jaz kupujem v trgovini Vita Care, drugje ga še nisem videla. Mislim, da je od ene nemške firme in gor piše "Haferschrot".

jkd

jaaa šrot rabim!! točn to :D Bom zamrznila sestavine in počakala da grem kaj v lj :D

Bannana, ve vem ok kod si, ampak trgovino VitaCare imajo tudi v Kranju in Kopru. Morda pomaga...

jkd

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti