Škotske mesne kroglice s pivsko omako
Bolj kot kompliciraš in iz spanja delaš nekaj velepomembnega, težje bo. Ravnaj, kot da je to običajno opravilo, ne pusti se sprovocirat in z malo potrežljivosti bi moralo biti bolje. Ker ko otrok ugotovi, koliko je to pomembno, začne izrabljat možnosti, ki jih ima in preizkušat tvojo potrpežljivost- Ne glede na utrujenost.
Mi smo imeli dve skrajnosti. Sina, ki ni spal od rosjtva dalje, in hčero, ki je kot dojenček in kasneje tudi mali otrok omagala okoli 19. ure in spala do naslednjega jutra.
Če sin zvečer ni hotel spat, ga nismo silili. Je pač bil malo bolj dolgo buden, tudi do 22., 23. ure. Ampak naslednji dan smo potem prirpave na spanje začeli uro prej - umivanje, večerja, umivanje zobkov. In obvezno pravljica - te smo mu brali, nobenih kasetnikov ali cedejev. Tudi pocartali smo se z njim v postelji, za nekaj minuit, pustili prižgano lučko ob postelji in priprta vrata, da nas je slišal. Če nas je klical, smo se mu oglasili in z vrat v sobo pomahali, ali smo stopili do posteljice in ga pobožali. Nikoli pa ga nismo dvignili iz postelje, ko je enkrat že ležal. Mu je bilo dovolj, da je vedel, da smo blizu in da ni sam.
Po nekaj tednih ni bilo s spanjem nobenih težav, ura za odhod na spanje pa je bila okoli 21.ure. Mu je pač tako ustrezalo in ne vem, zakaj bi ga silila v posteljo ob 20. uri, če pa je bilo uro kasneje pol cirkusa manj in tudi zjutraj je brez težav vstajal. Kot mi, odrasli, imajo tudi otroci različne potrebe.
Predvsem pa naj ti odhod v posteljo ne pomeni treniranja strogosti. So druge prilike za to.
mamamia
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Škotske mesne kroglice s pivsko omako

Karamelna omaka