4. apr 2008 9:14
Saj ne verjamem, da to pišem, ampak vseeno: kaj pa daje pravico medvedu, da ovci pregrizne vrat? Čeprav se bodo vegetarijanci sedaj zmrdovali, človekov organizem je prilagojen na uživanje mesne in rastlinske hrane (če primerjamo recimo črevesje izključno rastlinojedih in mesojedih živali, vidimo, da je človeško po dolžini nekje vmes) - Rimljanka, popravi me, če narobe razumem stvari. Kaj hočem povedati, človekova hrana je tudi meso in nekako si ga mora pripraviti. Sama sem neizmerno vesela, da klanje goveda ni dovoljeno doma in bi isti zakon uvedla tudi za prašiča, saj mi tisto cviljenje na kolinah trga ušesa ... vseeno pa se mi zdi nesmiselno razpravljati o humanem pokolu, kajti po mojem mnenju noben pokol ni human, žal pa je tako, da če hočemo jesti, to moramo početi. Miis, ravno zaradi tega bom skušala otroke čim dlje držati stran od klanja, čeprav na kmetiji to ni lahko. Me pa moti ta dvoličnost: domače piščance neeeee, premajhen prostor, se ne splača, ubogi piščanci, ki tako živijo, potem pa isti ljudje v trgovini kupujejo piščančje meso po akcijah. Me prav zanima, kako so ti akcijski piščanci živeli in kakšen humani konec so dočakali. Atina