Ržen sendvič s kajžarsko klobaso
O dohodkih iz tujine.
Če imaš dohodek iz tujine, ga moraš takoj prijaviti na DURS, kjer dobiš obrazec in ti odmerijo akontacijo za tekoče leto, oz. je treba to storiti do 31.12. za bodoče leto.
Pri dohodninski odločbi pa je treba pogledati, če je tujina upoštevana, sicer se mora uveljavoljavljai kot povečanje osnove v ugovoru na odločbo. Nič računati, da vas ne bojo dobili.
Glede dvojnega obdavčenja pa je treba pogledati, kaj piše na listinah. Sama davkarija preverja meddržavne sporazume, poleg tega pa je treba napisati, če je tujina že sama obračunala davek in to tudi vpisati.
Za ilustracijo: prijateljici sem urejela del pokojnine v Angliji, trajalo je 9 let, da je dobila prvi ušiv ček, čeprav so imeli kar trikrat vse dokumente in so tikrat različno rešili: zavrnili, ugotovili, da je premajna zavarovalna premija in ugodili. Slovenska ZPIZ ji sploh ni pomagala, spisa ji celo niso hoteli pokazati, zaradi varstva osebnih poatkov pred njo samo.
Glede akontacije sva napisqali na DURS dopis ( obrazca tudi niso imeli, ker je izginil in sem ga morala dvigniti naslednjič) , odgovor pa je dobila dva dni pred letom Anglijo, zato sem urejala na Silvestrovo. Konec januarja sem šla preverit, kaj je z odmero, pa je priporočeni dopis ( prisežem, da je bil pravilno naslovljen, izginil). Pojavil se je šele čet teden dni, ko sem privlekla nove kopije listin in potrdilo o poslani pošiljki, ki je prispela na DURS 3.1.2008, kot smo skupno ugotovili.
Kaj mislim o sistemski napaki?
So jo pa na DURS poklicali že leta 1992, ker so imeli podatke, da prejema angleško pokojnino.
Komentar pa je vaš.
F r i n a
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Ržen sendvič s kajžarsko klobaso

Jagodni cmoki z makovim sladoledom