Ravno danes sem "fasala". V hladilniku je: jogurti, doma narejeni špeh in salama, korenje, paprika, pelati, maslo, marmelada, ribe v konzervi, siri takšni in drugačni, poredko pašteta, kokosovo maslo, domači ajvar in kisle kumarice, vložena paprika in feferoni, mleko, senf, hrenovke, solata in jajca.
gobica1402Kaj imate v hladilniku?
Imam notri čisto običajne stvari, kot skoraj vse pred menoj, edino enkrat sem v njem pozabila cepiče češnje (malomarnost pa taka!!!), no, zadnje leto in pol pa se mi v zmrzovalniku valjajo tudi zmrznjene bele miške (ne, ne zamenjujemo jih za ocvirke in tudi kakega bolj kosmatega kosila ne pripravljamo!).
LP
cervus![]()
![]()
Po moje imate hladilne komore in ne hladilnika.
V našem hladilniku so: jajca, mleko, kisla in sladka smetana, kvas, ena vrsta suhih in ena vrsta mokrih salam, sir, nariban parmezan, maslo in margarina, gorčica, svinjska mast z ocvirki ( zadnji honorar), kisle kumarice, vložene kapre. Jogurt.
Menja se zelenjava, sadje in kake delikatese.
Imamo spodobno klet in nespodobno shrambo ter zamrzovalno skrinjo. Tam so pa druge stvari, ker v ta hladilnik gre jako malo.
Spodaj so trije miceni predali za zamrzovanje, v katerem so: nujna zmrznjena zelenjava, zmrznejene gobe, zmrznjenje kocke iz paradižnikove omake, zmrznjeno in z valjerjem zdrobljeno peteršiljevo listje, zmrznjen prepražena čebula ( ki se vem jemlje z žlico), kaka hrenovka, nekaj posod z zamrznjeno govejo bistro juho. Pa ledene kocke v vrečki, za opekline. Pa kaki zmleti oreški, če ostanejo.
So pa hladilniki čedalje manjši in čedalje slabše jih je čistiti. Pri enaki litraži je prostora precej manj, ker so znotraj ožji. O hladilniku Swarowski pa ne bom govorila, črna truga do stropa, notri pa skoraj nič prostora. Se pa lesketa, to pa ja.
F r i n a
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.