Zobni vstavki - implatanti
Pa malo za hec, upam da mi kdo ne zameri. To sem ravno danes dobila po mailu:
lp Saša
Jaz sem slišala več podobnih zgodb, kot je tvoja Informacija zato mislim, da pisanje o nehigieni in nezaupanju ni glih plod nekih izkušenj, pač pa samo predsodek. Pa saj Hrvaška ni v Indiji ali kje v Afriki.
lp Saša| LENČA je napisal/a: |
| Kakšne pa imate izkušnje s stomatološko kliniko v Ljubljani, tja se namreč odpravljamo po nasvet o tej zadevi. Nam so jih priporočali ortodont in osebna zobozdravnica. Vem, da to delajo tudi na Hrvaškem, pa jim vseeno ne zaupam. LENČA |
| Basti je napisal/a: |
Jaz sem slišala več podobnih zgodb, kot je tvoja Informacija zato mislim, da pisanje o nehigieni in nezaupanju ni glih plod nekih izkušenj, pač pa samo predsodek. Pa saj Hrvaška ni v Indiji ali kje v Afriki. lp Saša |
To je sicer res, pa vendarle ni zanemarljiva informacija, da pri nas traja študij stomatologije 6 let, pri sosedih pa 5 (v Rijeki baje celo 4,5), pa da pri nas študira lahko v letniku samo toliko študentov, kolikor jih lahko opravlja praktične vaje (zato se kljub pomanjkanju zobozdravnikov ne more vpisat 100 študentov letno), pri sosedih pa toliko, kolikor jih lahko gleda profesorja pri delu (in jih je zato preveč in jih izvažajo k nam)... Poznam kolega, ki je študiral v Rijeki in je tekom študija naredil 2 plombi in obrusil 1 zob za prevleko, ostalo je pa gledal, kako se dela, z otrokom kot pacientom je prišel prvič v stik na stažu... Pri nas pa brez izpolnjene norme opravljenih storitev še na izpit ne moreš.
Je pa tudi res, da implantate naj bi vstavljali kirurgi in tam je verjetno strokovnost na precej višjem nivoju. Treba je pa pazit- vedno bolj je moderno, da se implantati vstavljajo že kar v ordinacijah splošnih zobozdravnikov- tega pa le ne dovolit.
Kar se tiče estetike- krono izdela tehnik, kot v vseh poklicih so tudi tu bolj in manj nadarjeni. Če je dober, se izdelek ne loči od naravnega zoba.
Kar se tiče vstavljanja takoj po puljenju- če je spodaj gnoj, se implantat ne vstavi, počaka se, da je rana popolnoma zaceljena. Če je okolica korenine zdrava (in je zob treba izdreti npr. zaradi zelo obsežnega kariesa ali poškodbe), se implantat lahko vstavi takoj...
Kirurgi vedo, kaj delajo. Treba jim je zaupat, ne vztrajat pri svojem za vsako ceno. Konec koncev- kaj pa je pol leta proti vsem, ki te potem čakajo z uspešno vgrajenim implantatom in lepo prevlekco, ki je noben ne opazi...
Kar pogumno, pa veliko sreče!
čoko
Sporočilo je spremenil(a) čoko dne 01. apr 2008 17:30:36Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Milijonska juha

Odlično hitro kosilo