Pečena prosena kaša s suhim sadjem in skuto
Jaz pa mislim, da se bodo v doglednem času tudi na tem področju zadeve spremenile (pa čeprav to ljudem, ki so v tem trenutku v teh trgovinah nič ne koristi). Dejstvo namreč je, da veletrgovci čedalje težje dobijo delavce - ali se pač motim in nas bodo lepega dne za prodajnimi pulti in na blagajnah pozdravljali po romunsko, bolgarsko ... ali pa mogoče v kakšnem še bolj eksotičnem jeziku.![]()
![]()
![]()
| *veki* je napisal/a: |
| Ognjič, nič ga ne piham, točno toliko je plače in NIČ VEČ. To je plača ženske s 24 let delovne dobe . Končni znesek nakazan na tekoči račun je 576,48 za mesec januar 2008.. (Spar Slovenije)_ Se pravi, da je to znesek vključno z malico in prevozom. *veki* |
Ja Matilda, jasno. Bruto plača ni tisto, kar kdo dobi na osebni račun (tekočih računov že lep čas ni več).
Ognjič| tedi je napisal/a: |
| Nenazadnje se to že dogaja v gradbeništvu, transportu in podobnih poklicih. tedi |
Da vas trgovke malo potolažim. Ne delate same ve brez nadur 200 in več ur mesečno. Prenekaterim v "pisarnah" privatnih podjetij se dogaja isto. Delati morajo, dokler dela ne opravijo, zaposlenih je vedno premalo, torej na pretek neopravljenega dela, delajo dostikrat od 7. ure zjutraj do 7. ure zvečer in marsikatero soboto. Neprestano zvonenje telefonov in s te tem povezane prekinitve rutinskega dela so več kot stresne, nobenega plačila po učinku, neto plače podobne, kot jih omenjate, in marsikatera izmed teh deklet ima celo višjo ali visoko izobrazbo.
Imela sem "srečo", da sem take pogoje izkusila na lastni koži v zadnjih letih pred upokojitvijo in po pripovedovanju znancev (in zanamcev) se doslej ni prav nič spremenilo.
Cila
PS: najbrž imate trgovke vsaj to ugodnost, da laže pridete do znižanega blaga vsaj iz sortimana, ki ga prodajate.
Sporočilo je spremenil(a) Cila dne 22. mar 2008 12:07:07
matildaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pečena prosena kaša s suhim sadjem in skuto

Goveji golaž iz pečice