Pu erh

tica  

član od: 27.8.2005

sporočila: 53

tema odprta - 19. mar 2008 18:30 | ogledi: 5.490 | odgovori: 9

Ker imam težave z težo mi je prijateljica svetovala čaj po imenu pu erh,spada med prave čaje.

Naj bi bil zelo učinkovit pri izgubljanju teže...ima kdo kaj izkušenj z pu erhom?

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

19. mar 2008 18:40

http://www.viva.si/clanek.asp?arhiv=1&id=1108 Poglej, tu je kar nekaj informacij. Jaz rada pijem prave čaje, tudi Pu -Erh , za hujšanje pa ne vem...mi ni treba...sicer pa mislim, da tudi s tem čajem čudežev ne smeš pričakovati. Saj veš, vse je koristno, če je povezano tudi z gibanjem in pravo prehrano. Pa dosti uspeha pri tem početju ti želim, s čajem ali brez! mamaF

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

19. mar 2008 18:45

Meni je ta čaj totalno zanič. Kupila sem tistega v filtrih. Duh je imelo po gnilih ribah. Mogoče je tisti iz čajnice bolj dober. Eni ga imajo radi, no, za mene pač ni. Jelenckova

Anomis  

član od: 4.11.2003

sporočila: 1175

19. mar 2008 18:54

Čao, joooj, že ko se samo spomnim na njega, mi je slabo.... uf..... no, tudi jaz sem enkrat brala kako oh in sploh za ne vem kaj vse je dober ta čaj, seveda sem takoj letela v trgovino in kupila filter vrečke od Teekaneja. Že vonj je bil tako grozne, da sem ga uspela samo pokusit in je šlo vse v smeti. Katastrofa. No, toliko o izkušnjah s pu erh čajem. Ga ne poskusim za noben denar več, pa če mam 100 kil preveč. Lep pozdravček, S.

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

19. mar 2008 20:01

Baje ta čaj tudi znižuje raven holesterola ... Ne vem ... Atina

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

19. mar 2008 21:24

Joj, tudi meni je to tako zanič, v bistvu vse kar se tiče pravih čajev, črnih in zelenih, pa je lahko ne vem kakšna firma, iz čajnice, Sodeda, Fridla ali Tavarčnega, v filtru ali brez. Veliko kolegov pije te čaje, ko gremo na kavico, meni pa zasmrdi že od daleč. Z mlekom mi je pa totalno..., kot češpljeva voda. Žal nisem uživač v čajih. katka http://katka-lopatka.moj-album.com/

seherezada  

član od: 19.11.2006

sporočila: 256

19. mar 2008 21:43

Pu erh si pripravite z malce rjavega sladkorja, verjamem, da je bljek okus, če ga sladkate z navadnim belim. Prvič in drugič ga je treba malo po sili spraviti po grlu, potem postane pa zelo dober. Za hujšanja bi pa rekla, da probajte zeleni čaj, pa ne od droge, njihovi čaji so mi vsi nekam prazni. seherezada

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

19. mar 2008 21:48

Jaz sem ga pred leti pila kar vsak dan po kaki dve skodelici, pa ne zaradi hujšaja, ampak me je imela čajomanija. Hujšati mi ni bilo treba, pa tudi nisem opazila da bi se kaj takega dogajalo. Ima pa prav poseben okus, katerega se je potrebno navadit. Pila sem grenkega, torej, čaj sem samo prelila in pustila par minutk (3), potem pa pila lepo po požirkih in uživala. Kupovala sem ga v čajnici. lp Vesna

mala zelena  

član od: 9.7.2007

sporočila: 266

19. mar 2008 23:11

Meni pu-erh tudi ni dober :( ...za težave s težo obstaja še MATE čaj, ga dobiš v čajnici, je veliko bolj blag okus, pa naj bi tudi pomagal. Srečno ;) mala zelena

ZdenkaG  

član od: 27.1.2003

sporočila: 33

20. mar 2008 7:42

Če preživiš prvih deset skodelic, postane potem prav dober. Jaz ga pijem brez sladkorja, s kapljico mleka, vrečko namakam kake tri minute. Je pa Teekane-jev boljši (mogoče milejši okus in predvsem manj smrdi) kot iz čajnice. lp, Zdenka ZdenkaG

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti