Zanima me kako naredite mesne kroglice ,ki jih z paradižnikovo omako imenujemo čufte.
Lep pozdrav!
Romanad
Zanima me kako naredite mesne kroglice ,ki jih z paradižnikovo omako imenujemo čufte.
Lep pozdrav!
Romanad
Zvezdica55 najlepša hvala!
Bom poskuslila pa bomo videli.
lep dan!
Romanad
Odkar jih delam po temle receptu: http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=3309 naši na koncu poližejo še krožnike ![]()
Jaz pa skuham riž na polovico, ohladim in vmešam v mleto meso kateremu dodam še sol, poper, čebulo in česen ter malo peteršilja. vse dobro pregnetem. Posebej v kozici naredim paradižnikovo omako, ki je zelo gosta (na olju prepražim česen, čebulo, zeleno gomolj, peteršilj, korenček in zalijem z pelati. Solim, popram, dodam lovor morda malo sladkorja in ko je kuhano zmiksam z paličnim) V višji kozici, ki gre tudi v pečico in ima pokrov, na štedilniku spečem kroglice, da so zlatorumene, zalijem z omako, pokrijem z pokrovko in postavim za eno uro v pečico pri 150°c. Odlično...
Lp Saša
Mir in dobro!Maso oblikujem iz mletega mesa, namočenega toasta v kockah ( zmrznjen se krasno reže), jajc in začimb, zelenega sesekljanega peteršilja ( v resnici je zmrznjen in potem zmečkan), nekaj moke. Oblikujem kroglice velike za oreh in jih povaljam v krušnih drobtinah ter ocvrem v malo olja. Ko se odtečejo na papirnati briscački, jih nekaj skuham za ta dan v paradižnikovi omaki, preostanek pa razdelim v vrečke in shranim v zmrzovalnik. Zagotavlja bliskovito kosilo.
Čufte z rižem imenujemo grške čufte in ne mesne kroglice.
Omenjene kroglice moji kradejo že takoj po pečenju in jih včasih komaj kaj ostane za omako. Menim, da bi bile odlične za kako dopolnitev narezka , ali haldnega bifeja, saj so dobre tudi hladne.
F r i n aKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Kitajski kruh

Klasična pizza