28. feb 2008 14:31
Jaz ti predlagam eno jedilnik z zeleno tematiko (danes sem nekaj v zelenem razpoloženju)
Predjed:
- opečeš/pogreješ koruzni kruhek in ga gostje mezijo z naslednjim džaznim sirnim namazom: skuta, inčuni, bazilika (ali pa pesto omaka), rio-mare-tuna-mascarpone. Za osebo naračunaj cca 10 dag namaza, ali pa ne kompliciraj, naredi tega toliko, da bo za 1 kg (v tem primeru notri zmečeš za pol kile obeh sirov, en kozarec pestobazilike in rio-mare in inčune). Natane ena fina zadeva, ki jo vsi z guštom jedo. Bazilika da zeleno informacijo.
Pa še juhe ni treba. Razen, če jo res hočeš, potem naredi brokolijevo (mora biti zeleno).
- za glavno jed naredi lososa v piškotnem testu, lososa pa pred tem prepraraj s smetano, ingverjem in koriandrom, zadevo pečeš do 25 minut). Je v bazi tudi en moj recept na to temo, sem pa od takrat zelo napredovala v tej izvedbi in sem recept popravila - kontaktiraj me po ZS. Zraven daš super hrustrljavo špinačno omako v kateri so mleti mandlji. Omako narediš tako, da sesekljano špinačo (tista, ki jo prodajajo v hipermarketih v hladilniku in kartonu je čisto dobra) dodajaš sladki smetani, ki jo greješ (ne sme zavreti) in na koncu vmešaš še mlete mandlje. Zraven bi šli lahko tudi njoki, vendar je škroba čez in čez zadosti že v piškotnem testu, tako da ni potrebno. In imaš na krožniku lepo rumeno, rdečo in zeleno informacijo. Pa še zelo okusno.
- desert: jaz bi tule naredila en fini čokoladni mousse, ki pa bi ga okrasila z lističi mete in z mentolovim likerjem (je pa še finta, da ta liker malo zgostiš z želatino, pa nastane takšna gelasta zadeva) ali pa mentolovim sirupom (videla pri sosedu, da ga imajo) - ker imaš tu čokoladno informacijo z zelenim. Če se ti ne da delati moussa, pa kupi pri Rustiki eno banjo čokoladnega sladoleda in okrasi z mentolom. Je džazno.
Vendelina jr.