Včasih ne vem več, čemu je rubrika Mnenja o receptu sploh namenjena? Namesto, da bi bilo govora o receptu, se pogovarjate o slovničnih napakah v tekstu in še o vseh drugih problemih zdraven, le o samem receptu ne! Pozabljate, da ste na nekem ljubiteljskem kulinaričnem forumu, ki ga je ustvaril en fejt fant, ki ga imamo vsi, ki se nahajamo tukaj zelo radi in ne listamo kuharske knjige, ki je bila pred izidom verjetno večkrat slovnično pregledana, preden je šla v tisk!
Te neprestane opombe in nerganje nekaterih, glede pravilno napisanih besed, domačih izrazov in podobnih cvetk sem že sita! Da ne govorim, kako me zmoti, če eno banalno vprašanje o neki sestavini v receptu...postane skoraj predmet psiho analize, kaj je normalno, oziroma kaj ni.... Groza!
Jaz razumem smisel rubrike, da ljudje povprašajo, če je kakšna nejasnost v postopku recepta, oziroma ga pohvalijo in pograjajo, če so recept probali. In to je tudi vse. Se mar motim?
Zadnja taka cvetka je pri receptu o Panaccoti. O.K. se strinjam, da se prav napiše Panna cotta (kuhana smetana), pa koga to briga! Vsi so takoj razumeli o kateri sladici je govora! Ne potrebno je bilo veliko, veliko nepotrebnih besed. Se strinjate z mano?
Mijan