Angleški kolač
Ja, mi jo imamo tudi že več kot 6 let. Sprva smo jo veliko uporabljali, zdaj pa manj; ampak še vedno je en velik užitek, ko se potopiš v toplo vodo in te pobožajo curki .....
Sicer je banja za eno osebo, torej manjša, a kotna, tako da jo uporabljamo tudi kot tuš in je torej v vsakodnevni uporabi. Glede čiščenja ne kompliciramo; po kopanju jo oplaknemo z vročo vodo ... nato se zavijemo v frotirast plašč in gremo užitkom naproti. Seveda jo sproti tedensko očistimo, tako kot tuš kabini pritiče. Blešči se seveda ne, higiensko je pa primerna.
Ene dvakrat letno pa vanjo natočimo čisto vodo s kakim čistilom, pustimo malo mešat s šobami in nato izpustimo. Kake hude svinjarije iz šob zaenkrat še ni bilo; če v ceveh rasejo alge, ne vem - in me tudi ne moti, saj so v morju tudi
Kamen iz šob pa tudi nekajkrat letno temeljito očistim s Cillitom in staro zobno ščetko (Sonicare).
Kar pa se tiče porabe pitne vode...
V poletni suši seveda banje ne uporabljamo. Ker pa večino leta pri nas še ni problema z dobavo vode (razen da je vsako leto dražja), ne vidim problema. Voda pač - kot so nas učili v šoli - v naravi kroži; beri: odteče v kanalizacijo, iz nje v reko in morje, odkoder izhlapi in se vrne k nam z oblaki. Ne verjamem, da jo moti, če naredi en ovinek skozi mojo kad.
Tako umazana pa spet nisem, da bi bila voda potem nepopravljivo onesnažena... ![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Angleški kolač

Hrustljav piščanec iz pečice