Topinamburjevi gomolji so primerni za uživanje v času, ko ne raste. Se pravi nekako od oktobra do konca februarja ali marca. Menda za shranjevanje ni najbolj primeren, zato ga je najbolje kopati kar sproti.
Cila
Mango cheesecake brez peke
Topinamburjevi gomolji so primerni za uživanje v času, ko ne raste. Se pravi nekako od oktobra do konca februarja ali marca. Menda za shranjevanje ni najbolj primeren, zato ga je najbolje kopati kar sproti.
CilaTopinambur, angl. Jeruzalem Artichoke ( helianthus tuberosus ) in sladki krompir, angl.sweet potato ( ipomoea batatas ) so različne rastline. V trgovini, pri nam, sem že videl obe rastlini ( gomolje ).
ežojČoko,
sladkega krompirja nisem jedel, pa ne vem kakšneg okusa je, topinambur je meni " nikakav ". Gomolji topinamburja so manjši, pa niso gladki ampak imajo nekakšne " izrestline ", kot se vidi na sliki, na prejšnji strani. Gomolji sladkega krompirja so bolj podobni navadnem krompirju, so glatki, le mal bolj podolgovati ( upam, da nisem ustrelil kakšnega kozla ).
ežojSem pogledal na Google ( kaj bi mi brez google ), vtipkaj sweet potatoes, pa klikni na images.
ežojčoko, poglej si, kaj vse kje tvoj sladki krompir:
http://images.google.si/images?hl=sl&q=ipomoea+ba
Saj tudi naš navaden krompir nastopa v desetinah sort, a ne?
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Mango cheesecake brez peke

Rogljič Croque Madame