Topinamburjevi gomolji so primerni za uživanje v času, ko ne raste. Se pravi nekako od oktobra do konca februarja ali marca. Menda za shranjevanje ni najbolj primeren, zato ga je najbolje kopati kar sproti.
Cila
Topinamburjevi gomolji so primerni za uživanje v času, ko ne raste. Se pravi nekako od oktobra do konca februarja ali marca. Menda za shranjevanje ni najbolj primeren, zato ga je najbolje kopati kar sproti.
CilaTopinambur, angl. Jeruzalem Artichoke ( helianthus tuberosus ) in sladki krompir, angl.sweet potato ( ipomoea batatas ) so različne rastline. V trgovini, pri nam, sem že videl obe rastlini ( gomolje ).
ežojČoko,
sladkega krompirja nisem jedel, pa ne vem kakšneg okusa je, topinambur je meni " nikakav ". Gomolji topinamburja so manjši, pa niso gladki ampak imajo nekakšne " izrestline ", kot se vidi na sliki, na prejšnji strani. Gomolji sladkega krompirja so bolj podobni navadnem krompirju, so glatki, le mal bolj podolgovati ( upam, da nisem ustrelil kakšnega kozla ).
ežojSem pogledal na Google ( kaj bi mi brez google ), vtipkaj sweet potatoes, pa klikni na images.
ežojčoko, poglej si, kaj vse kje tvoj sladki krompir:
http://images.google.si/images?hl=sl&q=ipomoea+batatas+&btnG=I%C5%A1%C4%8Di+slike&gbv=2
Saj tudi naš navaden krompir nastopa v desetinah sort, a ne?
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | noemi |
| malo za hec | johana |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Grški pita kruh

Gnetemo, pečemo in jih že jemo