Ima kdo kakšno idejo kako naj se znebim golobov na balkonu, celo leto prihajajo in valijo jajca, vedno pride par in to je postala že prava "vojna", vsakič, ko jih zaslišim tečem na balkon, da jih prepodim, in potem seveda spet prideta nazaj. Pustijo pa svinjak, danes ko sem prišla na balkon, me je skoraj "fršlok" sunu, vse je posrano, cel balkon, takega še niso pustili. Aja živim pa v 15 nadstropju, tako da če ima kdo kakšno idejo, kakršnokoli?!
Golobi-pomoč
Podjetja, ki se ukvarjalo z vzdževalnimi deli na višini, tudi v 15. nadstropju monitarjo protigolobno zaščito, ki je sestavljena iz mreže iz vrvi, ki fizično preprečuje dostop ptic. Res se tudi vidi, vendar ni tako moteče,sem se prepričala. Obstaja tudi zaščita proti netopirjem, z gostejšo mrežo.
Problem poznam in se tudi meni zdi nagravžno, pri prijateljici sem začasno montirala "živahno" plastčno zaščito, ki se uporablja pri zaščiti pri beljenju. Pa plastificirano kovinsko mrežo, kjer se nekaj preč, pa dovolj gosto obrne navzgor, da ni mogoče pristati.. To se potem pritrdi na polico. Pa mreža proti pticam, ki jo uporabljajo vinogradniki.
F r i n a
Za odganjanje ptičev sem pri znancih videla na balkonu obešenko, podobno lestencu z različno dolgimi verižicami na katerih so visele svetleče cevke. Te cevke ob najmanši sapici zanihajo in oddajajo zvok, ki je ptičem menda neprijeten, a obenem ni moteč za človeško uho.
Ali pa kaj takega: http://www.eurocontor-slo.si/Izdelki.html - klikni na "izdelki" in pojdi z drsnikom navzdol. Ne vem, ali deluje tudi na golobe, bi se bilo treba pozanimati.
Cila
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.