Svež kruh

Lepo prosim, če poznate kakšen trik, da ostane kruh ali  kruhovi izdelki čim dalj in čimbolj sveži. Meni je domač kruh prvi dan veliko boljši kot iz trgovine, drugi dan je pa ravno obratno.

Tudi za kruh s solno kvasno emulzijo to velja.

Prav lepa hvala za nasvete ali izkušnje.

Mic

Lahko ga zamrzneš. Verjetno bo ostal dober kot prvi dan:) matilda
Imam posebno lepo kuhinjsko krpo iz bombaza,ki jo uporabljam samo za ta namen, vanjo zavijem kruh, nato pa dam v vrecko z vrvico, prav tako iz bombaza.Dober je tudi do 3 dni! lucka
Kruh brez gnetenja (recept je v bazi) naredi. Če ga narediš iz 2 delov moke za domači kruh in 1 dela bele moke, je bolj obstojen. Pa tudi Matilda ima prav. Kruh lahko zamrzneš in je super, ko se odtali. Lahko ga pa še pogreješ v mikrovalovki ali pečici, pa bo res kot nov. Sem pa že slišala, da dajejo v kruh kislo smetano, da mu podaljšajo obstojnost. Recepta žal ne poznam. RadaJem

Jaz dam v kruh žlico ali dve kisa (ki se ga v kruhu sploh ne čuti) in se mi zdi, da je kar dlje svež, če pa imam doma navaden jogurt ali kislo smetano, dam pa to dvoje.

rrr
Jaz pečem kruh s solno kvasno emulzijo in je dobrer tudi tri dni(nima okusa po kvasu) kalcicl
Preiskušeno in zelo dober recept, celo štiri dni ostane svež: http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=5792 mišika Sporočilo je spremenil(a) mišika dne 11. feb 2008 11:53:33

Mišika, je rezultat enak, če pečeš v pečici?

Mic
Čisto enak učinek je. Jaz še pri tem receptu dodam jajce, da se kruh ne drobi. mišika

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti