Zamrzovalna omara ali skrinja

TinaC  

član od: 13.12.2007

sporočila: 16

tema odprta - 5. feb 2008 11:11 | ogledi: 9.031 | odgovori: 32

Že nekaj časa razmišljam o tem nakupu, pa bi rada kakšno mnenje. Imam kombiniran hladilnik - spodaj trije predali v zamrzovalnem delu. Zelo neprijetno je čiščenje, saj se led naber okrog spiral in traja preden se odtali. Zato sem malo v dilemi za omaro, ker bo isto s čiščenjem! Zanima me, če katera ima tole omaro in kako je s tem? Zanima me tudi oznaka NO FROST. Kaj to pomeni pri uporabnosti omare? So mogoče spirale oblečene in ledu ni potrebno čistiti okrog njih? Omara se mi zdi boljša od skrinje, ker je pokončna in porabi manj prostora, pa še to je, da v skrinji ni tako "spravljeno" in vedno iščeš, ko kaj rabiš.

Kaj pa cena in poraba energije - primerjava.

Hvala za odgovore!

TinaC

sajovict  

član od: 5.4.2005

sporočila: 337

5. feb 2008 11:20

Mislim, da je poraba predvsem odvisna od velikosti, samo nove omare in skrinje, če kupiš kvalitetno stvar, ne porabi veliko, tako da je dilema samo, ali imaš prostor za skrinjo, nekje v kleti. Jaz sem v vsakem primeru za omaro, ker smo doma vedno imeli skrinje, pol pa iščeš eno stvar 100 let in najdeš eno drugo, ki je tam že pol leta, pa si jo vedno spregledal. Je pa tudi odvisno, kako polno skrinjo oz. omaro imaš. Ker, če rabiš prostor za polovico prašiča, potem ti omara nič ne pomaga. Glede ostalih vprašanj ti pa ne vem pomaga, ker sem še prezelena :) tamara

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

5. feb 2008 11:41

Omare so vsekakor bolj pregledne, če misliš zmrzovati velike stvari, pa - kot pravi tamara. Se nam pa je pri Gorenjevi omari že parkrat zgodilo, da so se vrata odprla ne da bi kdo opazil, seveda ravno takrat, ko smo bili na dopustu - to se pri skrinji ne more zgoditi. Lep pozdrav, Sonja

alexis  

član od: 30.5.2006

sporočila: 884

5. feb 2008 11:53

Jaz prisegam na omaro in sem jo tudi kupila, medtem ko mami zanjo še slišati noče in vztraja pri skrinji. Jaz sem jo kupila v GA od firme BLOOMBERG. Je NO FROST in moram povedat, da sem super zadovoljna. Enako je kupila tudi moja sestra. Sploh je ni treba čistiti , ker se led ne nabira. Oglej si tole: http://www.gaa.si/iskalnik/articles.php?id=8106 Je točno taka. alexis

runo01  

član od: 13.3.2006

sporočila: 352

5. feb 2008 12:05

Jaz sem absolutno za skrinjo ker v omaro spraviš malo reči sploh kaj velikega recimo kruh ali kakšno škatlo z sladoledom.V skinji se pa zmiraj najde prostor da kaj vtakneš noter. Tako je moje mnenje ti se pa odloči po svoje. runo01

alexis  

5. feb 2008 12:13

Jaz v omaro spravim 1/2 prašiča, sladolede, zelenjavo, zmrznjene priloge,sir, pripravljene jedi, margarino, maslo, kakšen kruh in še bi se našlo, tako da ni res, da veliko ne gre noter. Če pa sploh sproti kupuješ meso in zelenjavo pa sploh ni panike. alexis

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

5. feb 2008 12:17

Meni je pa omara prva liga. Odpreš samo zgornja ali spodnja vrata, kar je zelo praktično, in vse hitreje najdeš. Da se omara ne segreva, izvlečeš predal ven in zapreš vrata ter v miru poiščeš. Mene je skrinja vedno motila, ko sem morala vse prekladati sem in tja, preden sem kaj našla, pa tiste košare...toliko da nisem na glavo padala vanjo, ko smo jo še imeli. Meni se zdi omara bolj praktična,pregledna, lažje vse zložiš vanjo in lažje najdeš. Predvsme pa se ne matraš s prestavljanjem polnih košar. Spraviš pa v omaro ravno tako vse kot v skrinjo. Morda res malo manj, pol svinje v enem kosu na primer res ne gre noter, ampak hlebec kruha, dvolitrski sladoledi, večje škatle pa komot. VSaj jaz imam tako, ki ima en predal zelo visok, tako da gre tudi kakšna torta v škatli brez težav vanj. Jaz pač gledam s te, čisto praktične strani, ampak seveda smo si različni, saj na primer runo01 daje prednost skrinji, pa še kdo verejtno tudi. dobro za proizvajalce, jim nič ne bo ostajalo. Mamamia mamamia

runo01  

član od: 13.3.2006

sporočila: 352

5. feb 2008 12:28

Jaz dajem prednost skinji zato ker sem jo imela in sem bla zaročarana ,ker doma pridelamo meso in ne moreš večje količine mesa noter spravit.Sigurno je praktična za tiste ki si kupijo določene količine mesa ali zelenjave.Preglednost je definatino boljša samo mal težko bi noter spravla 200kg prašiča in še veliko zelenjave od poletja. Da se ne bomo še okrog tega kregal jaz sem povedla moje mnenje. lep pustni torek vam želim runo01

TinaC  

član od: 13.12.2007

sporočila: 16

5. feb 2008 13:55

Hvala, ker ste se tako razpisali. (pustimo, da ste se nekateri skoraj skregali - naj vas spomnim, da imajo tudi strokovnjaki deljena mnenja) Prostor pri nas ne bi bil problem, ker živimo v hiši in bo eno ali drugo v garaži. Sedaj imamo eno skrinjo skupaj s taščo in mi še posebej tiste tri predale. V tej skrinji vedno vlada kaos, ker sva pač dve gospodinji, ki imava različne navade zamrzovanja in spravljanja v skrinjo. Trenutno je težava tudi v tem, da je v skrinji veliko kosti in nekaj mesa, ker smo nabavili celega prašiča. Res, da je veliko šlo v salame in zavitke in podobno, toda kosti so pa ostale (po mojem so itak neuporabne, ma pustimo zdaj to) in da ne goorim o klobasah, ki smo jih pakirali v vrečke z vodo (tako se bolje obdržijo, čeprav porabijo več prostora. Sama se bolj nagibam k omari, ker je sigurno bolj pregledna. Sedaj vem, da bomo pač morali odšteti nekaj več € in kupiti tisto NO FROST, ki se je baje ne čisti, ker ne dela ledu. Še enkrat hvala za odgovore oziroma vaša mnenja. Ste mi zelo olajšali premislek. Ker do sedaj sem govorila z eno prijateljico, ki mora, ko čisti omaro (ni NO FROST) vse kar je noter, ker nikoli ni prazno, peljati k svoji tašči cca 10km v skrinjo in potem jo v enem dnevu očisti. No mogoče si ne da sile, ker ve, da je hrana na varnem in se ne bo odtalila. Jaz pa nesem v tisto našo skrinjo, ki pa je vedno polna in tako odlašam s čiščenjem teh naših predalov že toliko časa. Hvala! TinaC

alexis  

5. feb 2008 14:22

Tina jaz sem preprosto vzela ven predale iz vsakega zložila ven vsebino, obrisala z vlažno viledo, naložila stvari nazaj in to je to. Na mrežice (pod predali) pa se kot sem rekla led ne nabira. Ne vem zakaj bi se kdo skregal. Vsaka gospodinja ima pač svoj sistem in eni paše skrinja ani pa omara. alexis

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti