4. feb 2008 16:06
tiaxa, so me tisti komentarji zmotili, čeprav sem, ko sem prebrala naslov foruma, pomislila na večerjo, ki jo imam sama namen pripraviti (čeprav imam recept doma že kar nekaj let)......zaradi mene jo lahko tudi ti, saj nimava istega Valetina...... V glavnem, v Oprah showu so enkrat pripravljali recept, ki naj bi bil bomba, sploh za romantične večerje v dvoje, pa še priprava je enostavna...... Tukaj je recept: TESTENINE Z VODKINO KREMO (Oprah) SESTAVINE: 1 žlica olivnega olja 1 žlica masla 2 stroka strtega česna 2 sesekljani šalotki 1 kozarček vodke 1 kozarček piščančje osnove 1 pločevinka pasiranega paradižnika sol, poper testenine (debelejši špageti) ½ kozarčka sladke smetane 20 sesekljanih listov sveže bazilike, Na rahlem ognju segrej olje, dodaj maslo, česen in šalotko ter počasi praži 3-5 min. Dolij vodko in pusti, da vre 2-3 min, da izhlapi alkohol. Dodaj piščančjo osnovo, paradižnik, Povečaj ogenj, da bo omaka zavrela, nato zmanjšaj ogenj in dodaj sol ter poper. Medtem ko omaka počasi vre, skuhaj testenine al dente. Nato omako zgosti s smetano, zavri in odstrani z ognja. Vmešaj še baziliko. Pa dober tek in ................ katjushka