Zanimivo, kako me v trgovini vedno mika kupiti korenino ingverja. Ampak, ker ne vem kako ga uporabiti in kje, se nakupu raje izognem. Kako pa ga uporabite vi?
![]()
rolada
Zanimivo, kako me v trgovini vedno mika kupiti korenino ingverja. Ampak, ker ne vem kako ga uporabiti in kje, se nakupu raje izognem. Kako pa ga uporabite vi?
![]()
rolada
Če ingverjevo korenino drobno sesekljaš in jo skupaj s česnom popražiš na maščobi, dobiš čudovito osnovo za kakšno mesno jed v omaki, ali pa samo za zelenjavno.
Tudi rakovi repki z ingverjem in v kokosovem mleku so dobri, pa piščančje meso na podoben način.
Če te zanima kak recept, sporoči, pa ti pošljem. Mamamia
mamamiaJoj, ati zlati, pri nas je pa vse narobe, če ni ingverjeve korenine. Že mleti ingver je za mojega starega neprimeren nadomestek, komaj gre skozi, če si že česa zaželi s to začimbno korenino. No, jaz zmorem brez, je pa res, da je v nekaterih indijskih in drugih vzhodnjaškioh jedeh nepogrešljiv, sploh ko se tako lepo praži s česnom....
Mamamia
mamamia| stasafrank je napisal/a: |
| Potem so pa tule ingverjevi piškotki, ki so prav prijetno sladko pekoči, |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pečeni Azijski Riževi Rezanci s Piščancem

French toast s sadjem