Ajdove palačinke s slivami in sladoledom
| drejcek je napisal/a: |
| Nič za nikogar; ne, lažem, Jernej je dobil 30 € za plus paket, katerega sem sam sebi dal za darilo. Še voščilnice za Novo leto sem poslal po mejlu.
|
Jernej - Urednik Kulinarične SlovenijePri nas je podobno kot pri župci. Darila damo pod smrečico. Družina si jih razdeli na božični večer, ko imamo tudi skupno večerjo, širša družina in prijatelji pa jih potem dobijo, ko pridejo ali gremo mi k njim, pa rečemo, da je dedek mraz pustil zanje nekaj pod smrečico. Domači se med seboj obdarujemo glede na želje in potrebe (povprek se posevtujemo, se pa vedno presenetimo, saj redko kdo ve, kaj bo dobil - tisti pač, ki jasno pove, kaj bi rad, da mu dedek mraz prinese). Darila so vredna med 50 in sto evri, izjemoma več, če si kateri od otrok kaj zaželi (smučarska oprema, ki bi jo tako ali tako morali kupiti) ali če želi kdo nekomu res izkazati pozornost (svak je ženi kupil mobitel z navigacijo, ki si ga je že dolgo želela).
Eni zmorejo, mi se pa bolj držimo faktorja duhovitosti in presenečenja. In vedno uspe - se mi še ni zgodilo, da ne bi videla zadovoljnega nasmeha na obrazu tistega, ki je odpiral darilo, ki sem mu ga namenila. In to največ šteje.
Prijatelji pa dobijo našo domačo travarico in škatlo piškotov, ki jih pečem sama.
Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Ajdove palačinke s slivami in sladoledom

Gratinirani svaljki