Vsi smo že khali jajca v trdo, ampak nikjer še nisem zasledil kako skuhati sveža jajca v trdo, da se potem lepo olupijo, prosim za preverjen"sistem"
stanč.46
Vsi smo že khali jajca v trdo, ampak nikjer še nisem zasledil kako skuhati sveža jajca v trdo, da se potem lepo olupijo, prosim za preverjen"sistem"
stanč.46
18. dec 2007 13:07
Tudi mene zanima.....
18. dec 2007 13:38
...se bojim, da ni pomoči
18. dec 2007 13:46
Jaz solim vodo, ko so kuhana pa prelivam z mrzlo vodo.Lep pozdrav! Zvončica zvon13
18. dec 2007 13:55
Če so jajca čisto sveža - od danes ali včeraj, ne pomaga niti sol niti mrzla voda. Pač, jih je težko olupit. Pozdravček!
18. dec 2007 14:06
Drži, najbrž zato, ker mora med lupino in ono tanko belo kožico v še surovem jajcu vsaj malo zraka priti, da potem kožica lepo od lupine odstopi.
rimljanka
18. dec 2007 14:14
Moj ata je za veliko noč vedno ponosno kazal svojo veščino lupljenja jajc. Malo ga je potrkal po mizi, tako da je odluščil le majhen delček lupine na vrhu. Potem je noter pihnil z vso močjo in lupina je šla lažje dol. Mogoče ti bo to kaj olajšalo lupljenje. Jaz nisem tega nikoli poskušala, ker ne jem jajc, ampak vseeno ti garantiram, da je dobra tehnika, ker je lupil jajca kot za šalo :) RadaJem
18. dec 2007 14:15
Jaz pa uporabljam stara jajca, pa je stvar rešena Anamarija
18. dec 2007 15:08
Delno pomaga kuhanje v slani vodi, kuhana naj bodo vseskozi v hladni vodi. Potem pa jajc ne osušimo ampak jih takoj ko jih vzamemo iz mrzle vode, olupimo, da se tista bela opna pod trdo lupino ne prisuši nazaj na jajce. zoja
18. dec 2007 15:12
Sveža jajca je vedno težko lupiti, tako da mislim, da ni kaj dosti pomoči. AdrijanamKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pure svedri s paradižnikom in baziliko
Jajce na oko v ramekinu, s šunko, sirom in zelišči