Trn v peti

Pingvin  

član od: 8.4.2003

sporočila: 162

16. dec 2007 10:19

Živ, mojemu možu je pomagal ultrazvok. Dobil je napotnico, in so mu izvajali terapijo z ultrazvokom. Pa v čevlje si daje tak vložek iz silikona (vsaj mislim, da je to silikon). Sedaj nima več težav s tem. LP, Pija. Pingvin

LENČA  

član od: 30.5.2006

sporočila: 354

23. apr 2008 17:38

Ali ima kdo izkušnje z Bownovo terapijo pri tej težavi ? LENČA

smaja  

član od: 28.7.2010

sporočila: 1

28. jul 2010 8:43

Trn v peti - kalcinom. Moja izkušnja je sledeča. Imam trn v peti na obeh nagah. Zjutraj, ko sem vstal sem moral na wc s opornicam (bergle), dokler se niso obe nogi prekrvaveli. Seveda me je še vedno bolelo in izgledalo je vse skupaj tako, da se lahko vsak trenutek zgrudim. Zdravnik specialist mi je dejal na osnovi rentgenskih slik, da imam neverjetno velika trna na obeh nogah, čeprav me je bolela le leva peta. Kaj storiti. G. Mojca, ki je pisala v forumu Kulinarika net, mi je pomagala. Zvečer pred spanjem skuhajte kakih pet, šest večjih krompirjev - celih neolupljenih. Ko bo skuhan, ga pripravite kot pire. Krompir sem položil na Al folijo, podložil brisačo in postavil vse skupaj na tla pred fotelj. Zakaj podloga? Ko stopite s peto v krompir, se ta čez nekaj časa ohladi na tam mestu in s pomočjo podloge ga lahko obračate. Spodnji del obrnete navzgor in imate zopet pripravljen vroči del, da stopite s peto na njega. Ne potiskajte pete "do dna", ker je boljše, če je več krompirja pod peto, saj drži s tem dlje temperaturo. Po posegu noge ne umijte, ampak obujte kako staro nogavico in pojdite tako spat. Zapažanja oz. ugotovitve. Prve štiri dni bi najraje prenehal s to terapijo, saj me je, ko sem stopil v krompir tako bolelo, da sem mislil, da si bom dobesedno prežgal peto, poleg tega, pa še ni bilo nobenega pričakovanega učinka. Peti dan sem prvič začutil, da je bolje. Po desetih dneh sem lahko že hodil. Poskusil sem vsemogočo obutev a najbole sem se počutil v obutvi "kroks". To so gumirani natikači z debelim podplatom. Uložki. Obstaja več ponudnikov, toda sigurno je eden od najboljših in seveda zelo poceni - Soča v Ljubljani. Ob vhodu v Sočo na Linhartovi cesti je lekarna in povprašajte po inženirki. Ta vam bo sigurno pravilno svetovala. Moram povedati še to, da me je bolel trn malo več kot dva meseca, po športanju neko nedeljo, pa nisem bil naslednje dni več sposoben hoditi. Še ena nepreizkušena metoda. Suhe sljive brez pečk naj bi jih dal v vrečo in potem hodil po sljivah. To je tudi zelo star recept. Žal o tem ne morem nič napisat, ker zadeve nisem poskusil. Sem pa vesel, da obstaja čisto navaden krompir. Ob prvi priliki bom napisal malo o krčnih žilah na nogi in bolečinah v hrbtu in še kaj, seveda o mojih izkušnjah. Lp vsem v upanju, da bo informacija komu v korist. Bojan smaja

NANA123  

član od: 29.10.2010

sporočila: 2

29. okt 2010 7:27

Tudi jaz sem imela podobne težave ,bila na fizioterapiji-ultrazvok-tens,pri ortopedu ničesar ni pomagalo,ko pa sem od dedka dobila kremo naravnega izvora je pomagalo.Kreme se ne dobi ne v lekarni in ne v trgovini.Če jokdo želi mu jo zrihtam.cENA 12 EVROV.pišite mi na email damjana.nejc@gmail.com že večjim je tudi pomagala NANA123

buča  

član od: 29.7.2006

sporočila: 1561

16. okt 2023 17:01

ojla, tukaj še  ena nova s trnom v peti. Zanima me ali so si  moji  predhodniki pozdravili to nadlogo.

Kako in kaj res pomaga?

Hvala, bom vesela vsakega odgovora.

buča

Anemiilat  

član od: 7.9.2016

sporočila: 2396

17. okt 2023 7:52

Živjo! Mene je ta nadloga pestila.ŽAvbe mi ravno

 niso pomagale.

Zdaj trenutno nimam težav. Pomagala mii je fizioterapija v zdravstvenem domu. Ena izmed je bil tudi ultrazvok, za drugi dve si pa nisem zapomnila imen.

Čim hitrejše okrevanje želim.

 

Anemiilat

buča  

član od: 29.7.2006

sporočila: 1561

10. nov 2023 9:06

Bila sem pri zdravniku in dobila tel. št. fizioterapertke, ki razbija trn v peti. Zanime me, kako to boli? Baje je učinkovito. Če je kdo tole dal čez, prosim za odgovor. Hvala!

buča

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8699

10. nov 2023 10:42

Kot sem napisala pred leti, meni je pomagalo. Res pa je, da je pred tem peta bolela skoraj pol leta.

Pozdravček!

Anemiilat  

član od: 7.9.2016

sporočila: 2396

10. nov 2023 11:33

Buča, ne boli! Pomaga pa!

Anemiilat

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

11. nov 2023 9:37

buča je napisal/a:

Bila sem pri zdravniku in dobila tel. št. fizioterapertke, ki razbija trn v peti. Zanime me, kako to boli? Baje je učinkovito. Če je kdo tole dal čez, prosim za odgovor. Hvala!

buča

To sploh ne boli.

Pred leti sem imela to težavo. Najprej sem dobila injekcijo, blokado, in to je kar malo skelelo, a je zelo pomagalo (šla sem na potovanje in sem potrebovala hitro ukrepanje). Po treh mesecih sem šla na terašijo z UZ in od takrat nimam več težav. Torej zadnjih 13 let. 

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti