Rostni dan

leni1  

član od: 26.2.2007

sporočila: 295

tema odprta - 9. dec 2007 14:42 | ogledi: 1.425 | odgovori: 2

V petek hči praznuje šesi rojstni dan in bo povabila nekaj prijateljic,pa me zanima kaj bi vi postregli.Imate kako idejo katere piškote ali pecivo naj naredim da bo hitro in dobro?

leni1

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

9. dec 2007 15:43

Najprej lep pozdrav, Moj nasvet, ne se preveč mučit, saj veš, da otročkom ni prva misel hrana na teh zadevah. Lahko narediš torto, recimo nutello, ki jo imajo otroci radi. Če si spretna, naredi torto Barbie, ker je pač punčka, prva varianta je pečena, da narediš rolado po receptu biskvita in in kreme za torto nutella, jo narežeš in narediš krilce, druga pa je nepečena, narediš kot tiramisu, za kremo pa spet kremo od torte nutella. Zanimivi so tudi muffini, pa jih lahko malo okrasiš in narediš bolj privlačne, recimo notri z zobotrebcem zatakneš snežake iz marsmallowsev, ki jih narediš tako http://www.thefrontdoor.com/Uploads/66/Images/Snowman2_19 in okrasiš http://candy.about.com/b/2006/12/11/if-the-weather-o Marshmallowse sem kupila v Muellerju. Za slane prigrizke je dobra ideja pizza pajkova mreža. Narediš manjhe pizze, jih obložiš po želji in jih potem okrasiš, merežo nerediš s kečapom, pajkca pa iz parad. in paprike spodaj pa si poglej, kako zgleda: http://www.coolinarika.com/recept/pizza-paukova-mreza Lahko pa daš čips, palčke... Zdaj, ko je decembrski čas, lahko narediš tudi "jelko" iz palačink. Palačinke namažeš s čimer želiš, nato pa jih prepogneš v trikotnike in potem zložiš v jelkico. Zgoraj pride en trikotnik, potem pa v vsaki vrsti prodi deblu eden več, da pride oblika jelke. Upam, da razumeš, kako mislim, nimam slike. Okrasiš pa jo s smetano v dozi, kaki smarties bonbončki za obeske itd.. Verjetno, pa bodo na prvem mestu igre in druženje, zato želim lepo praznovanje in vse najboljše. katka Sporočilo je spremenil(a) katka lopatka dne 09. dec 2007 15:46:17

leni1  

član od: 26.2.2007

sporočila: 295

9. dec 2007 16:34

O katka lopatka hvala za res super ideje in hvala za lepe želje. leni1

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti